Elismerések

2024.07.04. 16:42

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték a sárvári egészségügyi dolgozókat

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték az egészségügyi dolgozókat kedden, a sárvári Városházán. Az önkormányzat kilenc szakembernek adományozta oda a Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérmet.

Polgár Patrícia

Fotó: Czupor Szilvia

A Semmelweis-napi ünnepségen Dr. Niklai Erzsébet, a Sárvári Szent László Kórház főigazgatója mondott beszédet, melyben köszönetet mondott kollégáinak, akiket kitartás, szorgalom, összetartás jellemez. "Az egészség korona az ember fején, de csak a beteg láthatja meg azt" - idézett fel egy mondást, majd hozzátette, hogy ezt a koronát az egészségügyi dolgozók emelik fel nap mint nap, közelebb víve a betegeket a gyógyuláshoz, visszaadva a reményt, az erőt a mielőbbi egészséghez való visszatéréshez.

Vörösné Bognár Katalin, Dr. Niklai Erzsébet, Dr. Szijártó Valéria, Dr. Máhr Tivadar
Fotó: Czupor Szilvia

Az önkormányzat nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester fejezte ki háláját az egészségügyben dolgozók felé. - Kell egy pillanat, egy nap, amikor megköszönjük az egészségügyi dolgozóknak azt a szolgálatot, amelyet az embertársaikért tesznek, a sárváriakért és a körülöttünk lévő településeken élőkért. Valami nagyszerűt adnak az emberiségnek - a gyógyulást, a törődést, a reményt, a szeretet. Nincs ennél fontosabb! - fogalmazott.

A kitüntetéseket dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, Dr. Niklai Erzsébet főigazgató és Dr. Máhr Tivadar adták át a díjazottaknak – olvasható az alpolgármester közösségi oldalán.

Sárvár Város Önkormányzata Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetést adományozott Dr. Földi Péternek, a Szent László Kórház Sebészei Szakrendelés/ Egynapos Műtéti Ellátó Egység – sebész szakorvosának; Halász Erzsébetnek, a Szent László Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály szakápolójának; Takács Anettnek, a Szent László Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály Terápiás Egység gyógytornászának; Balassa János Péternének, a Szent László Kórház Járóbeteg Szakellátás Bőrgyógyászati szakrendelés és gondozó asszisztensének; Varga Gézánénak, a Szent László Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály Pszichiátriai Betegek Otthona mentálhigiénés szakasszisztensének; Bödőcs Piroskának, a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ védőnőjének; Vörösné Bognár Katalinnak, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály egészségnevelő-fejlesztő szakügyintézőjének; Szűcs Lászlóné nyugalmazott asszisztensek; valamint Fekete Zsuzsanna nyugalmazott asszisztensek kitartó és áldozatos munkájuk elismeréseként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában