Program

2024.07.03. 07:00

Szarvaspörkölt, néptánc és skótduda – Jó hangulatban, jó időben telt a kőszegdoroszlói falunap

Gazdag programmal várták a falubelieket az idei falunapra is. Helyi és környékbeli csoportok váltották egymást a színpadon, 400 emberre főztek múlt szombaton.

Tóth Katalin

Forrás: Ohr Tibor

Ökumenikus istentisztelettel kezdődött, a helyi értéktár és az ASzakkör kiállításmegnyitójával folytatódott a nap. A kondérokban négyszáz főre készült szarvas-, vaddisznópörkölt és sertésgulyás. Ebéd után habpartiba várták a gyerekeket, akiknek az ugrálóvárról és a csillámtetkóról sem kellett lemondaniuk. A köszöntők után a Kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör lépett színpadra, majd meglepetésként az első magyar skótdudás, Kéri György zenélt. A Derű Néptánccsoport, a Kőszegszerdahelyi Flórián Férfikórus és Reményik-iskolás néptáncos fiúk is megörvendeztették a közönséget. Helyi csapat, a Kőszegdoroszlói Country Club, majd a KKBT Kőszegi Cimborák néptáncosai következtek. Műsoraik után Horváth Meggie adott koncertet, utána Soós Zoltán zenélt a hajnalig bálozóknak. 

Fotó: OHR Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő a falunapon köszönetet mondott az elmúlt 14 év munkájáért, partnerségéért Joó Tamás polgármesternek, és sok sikert kívánt Baráth Klementina Noémi megválasztott polgármesternek. 

Ágh Péter is köszöntötte a vendégeket
Fotó: OHR Tibor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában