Rekordkísérlet

2024.07.05. 11:00

Megdöntötték a Guinness rekordot amire a Szent Anna Ház pályázott - Új célt tűztek ki maguk elé

A Szent Anna Ház Guinness rekord kísérletét nemrég egy dél-afrikai csapat megdöntötte egy több mint 35 ezer méteres horgolt sállal, így összehívtak egy megbeszélést, hogyan folytatódjon a projekt. A sál nem készült hiába, új céllal folytatják a horgolást.

Csabai Bernadett

Tovább horgolnak a Szent Anna Ház gondozottjai

Forrás: Vass Péter Bexter

- A résztvevőkkel abban állapodtunk meg, hogy egy szerényebb, de szívünkhöz sokkal közelibb célt tüzünk ki magunk elé - tájékoztatott a Szent Anna Ház közösségi oldalán

Megbeszélés a Szent Anna Házban
Megbeszélés a Szent Anna Házban
Forrás: Vass Péter Bexter 

Közleményükben bejelentették, hogy módosították eredeti célkitűzésüket és az eredeti Guinness rekord megdöntése helyett, most egy magyar sál rekordját kívánják felállítani, amely az ország határain túlra is kiterjed. Így a Horgoljunk a Holdig rekordkísérletből Nemzeti Összetartozás Sálja projekt lett, mely során a leghosszabb magyar sálat horgolják össze, amely határon innen és túl összeköti a magyar közösségeket. 

Kárpátalja már csatlakozott a kezdeményezéshez, várják a résztvevőket és csapatokat Felvidékről, Őrvidékről, Délvidékről és Erdélyből. A sál jelenlegi állása szerint már közel 2500 méter hosszú, és az terveik szerint az Idősek Világnapján, október elsején mutatják be a végeredményt a nagyközönségnek.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában