Helyi közélet

2024.07.18. 15:00

Szupergála nyolcszor a vármegyeháza udvarán

Szombathelyi Szórakoztató Szupergála, avagy „helyi érdekű zenés sóműsor” a Weöres Sándor Színház idei karneválszínházi bemutatója. Írta és rendezte: Vinnai András.

Vaol.hu

Az ajánló szerint a szombathelyi karneválszínház idei produkciója varázslatos helyre röpíti el nézőit, Szombathelyre: „Zenés összeállításunk korokon, helyszíneken és műfajokon átívelő dicsfényt fest Szombathely múltja, jelene és jövője köré. Ha kíváncsi rá, miért szenved Zalai Miklós buszvezető Szombathely-fóbiában, ha találkozni akar megyénk szuperhősével, akkor tudja, hol a helye? Szombathelyen!” Szereplők: Csonka Szilvia, Gyulai-Zékány István, Horváth Ákos, Mari Dorottya, Némedi Árpád, Németh Judit, Szabó Róbert Endre, Szerémi Zoltán, Temesi Zsolt. (Vinnai András pedig a kultelőadássá vált Candide társszerzőjeként lehet ismerős.) A bemutatót (sőt ősbemutatót) augusztus 15-én tartják a vármegyeháza jól bevált udvarán. Aztán lesz még hét előadás: 16–17–18-án, 21–22-én 18 órától; augusztus 23-án és 24-én 17 órától. Ahogy szoktuk: a Weöres Sándor Színház karneválszínházi előadása hangol minket a Savaria Történelmi Karneválra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában