Nyár

2024.07.17. 07:00

Tombol a hőség, megteltek a vasi fürdők - Sárváron és Borgátán jártunk - sok-sok fotó!

Már-már szaharai hőség uralkodik az országban, így nem csoda, hogy mindenki, aki teheti vízbe, vagy vízpartra menekül hűsölni. Unger Tamás fotósunk Borgátán és Sárváron járt.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Csúcsra járatta magát a hőség kedden, hiszen az eddigi kánikulai napokra még rátett egy lapáttal az időjárás. Erre szokták azt mondani, ez nem Kárpát-medencei embernek való idő. De az is sokat elárul az időjárásról, hogy például a szombathelyi Éhen Gyula téren még egy színesbőrű hölgy is inkább az árnyékos helyet választotta a napos helyett, tehát ez a 34-35 fok még neki is sok volt. Ami a fürdőket illeti, Sárváron ki lehetett tenni a megtelt táblát, szinte gombostűt sem lehetett leejteni a létesítményben. Természetesen a magyar mellett hallani lehetett német, és szlovák hangot is, de nincs ebben semmi meglepő, hiszen mások mellett a sárvári fürdő is európai hírű. 

Borgátán ugyancsak sokan vették birtokukba a település hangulatos fürdőkomplexumát. A vasiak között különösen élvezte a nyári rekkenő hőséget egy jánosházi gyermekcsoport, de néhány vendéggel beszélgetve kiderült, már ide is sokan járnak az ország több pontjáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában