Ágh Péter is részt vett

2024.07.27. 09:00

Tömörd: csodás közösség, számos siker

Számos beruházás történt Tömördön a Magyar falu program pályázatai jóvoltából – ezt is számba vették a szombati falunapon, ahol persze jókedvből sem volt hiány.

Horváth László

Ágh Péter (jobbra) és Kollárits Gábor polgármester a falunap résztvevői között

Fotó: Ohr Tibor

Kollárits Gábor polgármester köszöntötte a helyieket a falunapon, s az elmúlt egy év fejlesztéseiről, a tervekről is beszámolt Ágh Péter államtitkárnak, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjének. 
– A Magyar falu program keretében két utcában aszfaltozhattunk – mondta el. – A Fő utca egyik szakaszának felújítására pedig beadtuk a pályázatot. Ugyancsak a Magyar falu programból elnyert támogatásból végezhetjük el a faluházban a fűtéskorszerűsítést. A korábbi rendszer helyett a jövőben korszerű gázkazán és radiátorok adják majd a meleget. A nyílászárókat az önkormányzatunk saját forrásából cseréljük le – összegzett lapunknak Kollárits Gábor. 
Ágh Péter kiemelte, ha Tömörd pályázati eredményeit nézzük ebben az önkormányzati ciklusban, akkor azt láthatjuk, hogy számos célra jutott. Ezek közül a leglátványosabbak az útfelújítások voltak – hangsúlyozta az államtitkár. – Köszönöm a munkában polgármester úr partnerségét. A falunap ismét rámutatott a kistelepülés közösségi erejére, ahol a kastély tulajdonosa is bemutatta, mennyi lépést tett eddig már a történelmi épület megmentése érdekében. Ezzel a munkával Tömörd egyik szimbóluma születhet újjá. 
A falunapon a gyerekeket népi játékok, arcfestés, körhinta is várta, illetve volt zenés-táncos előadás is. Az érdeklődők a dottó vonattal járhatták körbe a települést. Akik megéheztek, langallót és vadpörköltet ehettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában