Rekordkísérlet

2024.07.06. 17:30

Vízipisztolycsata Vasban! Borgátán, Bükön, Sárváron lőtték egymást a fürdőzők, munkatársunk is kapott a vízből - fotók, videó

A Fürdőszövetség felhívására három vasi fürdőhely csatlakozott. 15 perces vízipisztolycsata volt Borgátán, Bükfürdőn, Sárváron.

Horváth László

Sima szombati fürdőzésnek indult, vízipisztolycsata lett belőle. A Fürdőszövetség felhívására három vasi fürdőhely csatlakozott. 15 perces vízipisztolyozás volt Borgátán, Bükfürdőn, Sárváron.

Vízipisztolycsata
Vízipisztolycsata: Milkovits Lívia és párja Milkovits László Ádám gyermekükkel, Csengével Kőszegről érkezett a fürdőre
Fotó: Horváth László

Gőcze Zsanett, Borgáta polgármestere arról tájékoztatott, az egyik medencében csak a vízipisztolycsatások tartózkodtak. Sokuknak meglepetés volt, hogy délután kettő óra előtt pisztolyokat osztanak, aztán hamar rájöttek, itt bizony komoly móka kezdődik. Borgátán harmincan vízipisztolyoztak. Amikor ez véget ért,  jó hangulatú vízi torna kezdődött.

Bükfürdőn ugyancsak 150 pisztolyt osztottak ki, a csata az egyik kültéri medencében folyt. A külföldi, főként cseh turistáknak újdonságnak volt a kezdeményezés. Lőtte egymást gyerek és felnőtt. Milkovits Lívia és párja Milkovits László Ádám gyermekükkel Kőszegről érkezett a fürdőre. Amikor közös fotóra kértük őket, Csengének kétszer sem kellett mondani, nagyon lőtt a pisztollyal, munkatársunk kapott vízből...

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő idén is csatlakozott a felhíváshoz. Haller Ferenc marketingvezető elmondta, a csatát a röplabdapályán tartották meg és 150 vízipisztolyt osztottak ki. Gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakoztak. 

A Fürdőszövetség közleményéből tudható, tavaly nyáron a tagfürdők kivételes együttműködésével szervezte meg a szövetség az országos vízipisztolycsatát. A nyári szezont nyitó esemény ez évben is egyben rekordkísérlet lesz. 

Szombaton 14 órakor majd 15 percen át ment a vízipisztolycsata minden helyszínen. 

A rekordkísérlet célértéke az országban egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma. Különlegessége továbbra is az, hogy „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, vagyis nem csak egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata, melyben egy időben több ezren vehetnek az ország különböző pontjait – a telekommunikáció segítségével – összekapcsolva.  A résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya, melyet a Magyar Rekord Egyesület, mint központi szervező internetes alkalmazáson keresztül, elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve koordinál és hitelesít.

Tavaly egyszerre egy időpontban hatezren vízipisztolyoztak, a legtöbben Hajdúszoboszlón. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában