Helyi közélet

2024.08.12. 15:35

1Úton: szentmisével zárult a zarándoknap

Nemzetközi Zarándoknapot tartottak a teljes Mária Úton szombaton: Ausztriában, Felvidéken, Délvidéken, Magyarországon és Erdélyben is. Az 1Úton zarándoklat részeként Celldömölkre Csényéről és Mihályházáról is indult csoport.

Vaol.hu

Idén a szülő-gyermek kapcsolatokért ajánlották fel lépteiket és imáikat az 1Úton résztvevő zarándokok. A szervezők szerint sok-sok kérdés merülhet fel bennünk egy igazi zarándoklat során. Az útra kelés, az úton levés és megérkezés öröme mindenképp a miénk lehet, nem beszélve az ima erejéről, mert az “elemzés” mellett még fontosabb a ráhagyatkozás, segítség kérés, és a hála kifejezése; a párbeszéd Istennel. 

1Úton zarándoklat: két csoport is indult Celldömölkre
1Úton zarándoklat: két csoport is indult Celldömölkre
Fotó:GS

A mihályházi Szent Mihály-templomnál Szabó Zoltán nyárádi plébános köszöntötte a résztvevőket. Innen Vinár és Marcalgergelyi érintésével Külsővatra tartott a csoport, ahol a déli harangszó után szeretetvendégséggel várták a zarándokcsoportot a zárdaházban. Innen Merseváton keresztül  Celldömölkre vezetett az út. Némi pihenő után Fazakas Márton csornai apát celebrált szentmisét a Nagyboldogasszony Plébánián, majd az az önkormányzat, a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és az Együtt Celldömölk Városért Egyesület jóvoltából vacsorával várták a zarándokokat. 

Az 1Úton Kiscelli szűzanya palástja árnyékot tartva kísérte a zarándokokat - olvasható a beszámolóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában