Alkotás, játék, kirándulás

2024.08.01. 09:00

A nyári szünetben három turnusban érkeznek gyerekek a vépi napközis táborba

Három turnusban – egy-egy hétre – érkeznek 5-11 éves vépi gyerekek a művelődési ház és könyvtár hagyományos napközis táborába július 29-től. Kézműveskedés, társasjátékok, kirándulás, mozgás, katonai bemutató színesítik napjaikat.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Hétfő óta benépesül reggelente a művelődési ház és az udvara – a három hét alatt kilencven gyermeknek kínálnak hasznos és élvezetes időtöltést a programok. Hétfőn hagyományosan játékos ismerkedéssel kezdtek a táborlakók, népszerű volt a székfoglalós és a szoborjáték, csipeszre illesztett repülő sárkányt is alkottak a gyerekek. Kedd délelőtt Horváth Ádám zumba-instruktor, tánctanár és koreográfussal mozogtak pezsdítő zenére, délután a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda munkatársa beszélgetett-játszott velük az egészséges életmóddal kapcsolatban. Szerdán délelőtt pontozótechnikával mandalát készítettek két csoportban a vépi Szabó Tünde irányításával. Délután Szombathelyen, a Skanzenben múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt. Csütörtökön lesz a várva várt katonai bemutató. Jövő héten a Kányavári-szigetre, az utolsó héten az Őrségbe készül hosszabb kirándulásra a csapat. Minden délután csendes pihenőként mesét néznek a gyerekek „mozivásznon”, különböző kézműves technikákat sajátíthatnak el, például a karkötőfonást különböző minták alapján. Ezenkívül építőjátékok, rajzeszközök, kifestők, labdák, kártyajátékok, tollaslabda, kültéri sakk is a rendelkezésükre állnak a nagy térben. 

A művelődési ház munkatársain kívül Mándli-Hende Dóra gyógypedagógus és Farkas Lilián, a Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központ vezetője, valamint közösségi szolgálatos diákok is segítik a munkát, tudtuk meg Iszakné Koszorús Judit táborvezetőtől, aki elárulta még: miután meghirdették a tábort, pillanatok alatt beteltek a helyek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában