Közügyek

2024.08.18. 09:15

Aszfaltos lesz az út Bükön

Beton alapú, aszfalt burkolatú lesz a temető mögött elvezető út Bükön. A képviselők döntöttek arról is, hogy kidolgozzák a bölcsődei körzethatár bővítésének részleteit.

Horváth László

Épül a bölcsőde

Forrás: Bük fb oldal

Az elmúlt pénteken tartott ülést a büki képviselő-testület. Az egyik napirendi pontból kiderült: Bük városa a Vidékfejlesztési Programban a külterületi, mezőgazdasági utak fejlesztésére nettó 236 millió forint támogatást nyert el. Az önkormányzat önrésze nettó 12 millió forint. A képviselő-testület a legutóbbi ülésen elindította a közbeszerzési eljárást. Első üzemben a temető melletti út újul meg. A tervek szerint az 780 méter hosszú utat kiszélesítik, beton aljat kap, majd jön az aszfaltréteg. Emellett kiépítik a szegélyt, és megoldják a közvilágítást is.

A pályázat második elemeként a Baross utca és az Acsád felé vezető, a horgásztó mögött elvezető utat is leaszfaltozzák. Ezzel pedig létrejön a belvárost elkerülő út.

Az egyik önkormányzati lakásbérlője jelezte, hogy szeretné felmondani a szerződését. A képviselők közös megegyezéssel felbontották megállapodást. Döntöttek az óvodai csoportok maximális létszámáról. 

Rendkívüli ülésen tárgyalták meg a bölcsődei ellátási körzetének módosítását. A képviselők arra jutottak, hogy a jövőben kidolgozzák a bővítés pontos részleteit, feltételeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában