Hatalmas pacsi

2024.08.17. 20:55

660 kérdés, 25 és fél óra: Bükön dőlt meg egy érdekes Guinness-rekord

Kialvatlan szemek, elcsigázott testek, de az utolsó erejüket összeszedő és végig elszánt résztvevők jelezték, szombaton valami nagy dolog történik. Bükön döntötték meg a megszakítás nélküli kvízverseny rekordját.

Horváth László

Szombaton 18 óra előtt tíz másodperccel Tiba Imre, a Quizard kvízhálózat vezetője elkezdett visszaszámolni: egész órakor elérték a kitűzött célt. Azaz megszakítás nélkül 25 órán keresztül játszottak kvízversenyt Bükön, a sportcsarnokban. A fejtörő itt nem ért véget, mert a játékosok a pénteki 17 órai kezdés előtt megegyeztek, a megkezdett fordulót végigjátszák. A verseny fél hét körül, a 660-ik kérdésnél ért véget.

Bükön
 Bükön dőlt meg egy érdekes Guinness-rekord
Fotó: Ungert Tamás

A 21 csapat mindegyike, így a megszólított Savaria Queen & Team Kartell tagjai hősiesen helyt álltak. Garai Kinga elmondta, volt olyan társuk, aki munkából jött és több mint 30 órája talpon van, azonban mindannyian végig csinálták a rekordkísérletet. Ásványíz, kávé, szendvicsek, és még nagyobb elszántság. Voltak nehezebb és könnyebb kérdések, de egy jó zuhany mindannyiunkra ráfér – tette hozzá viccesen.

A verseny végével a csapatok még nem térhettek nyugovóra, következett a díjátadás. Senki nem távozott üres kézzel.

A rekorddöntés után dr. Németh Sándor polgármester elmondta, mindig örömmel adnak otthon az újszerű kezdeményezéseknek. A mostani verseny ilyen volt. A városban már jó ideje nagy sikerrel tartják meg a kvízeseteket. Ezen a napon a helyek mellett Vasból, és Győr-Moson-Sopronból is érkeztek résztvevők, akiknek kijár az elismerés, hiszen teljesült a cél. A szervezők is kitettek magukért.

- Valahol így képzeltük el ezt a versenyt, ahogy Bükön lezajlott – fogalmazott Meskó Krisztán, az rekordkísérlet másik mestere.

 – Az összes játékos előtt emelem a kalapom, minden olyan szabályt betartottak, amire oda kellett figyelni. A hivatalos rekord az az időpont lesz, amikor a játék véget ér. Azt hiszem, mindannyiunkra ráfér egy nagy alvás, azután ki tudja, lesz egy még egy újabb ilyen örült ötletünk…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában