Közösség

2024.08.04. 16:51

Civilek napja - Jó hangulatú szombat délután a csepregi tűzoltóságon

Ahogy az elmúlt években minden nyáron, úgy idén is a csepregi tűzoltóság udvarán, közösségi termében gyűltek össze a város civil szervezeteinek, egyesületeinek tagjai.

Horváth László

Fotó: Dr. Tarsoly Ádám

– Példaértékűnek tartom, amikor egy városban, vagy falun önszervező módon teremtik meg a civil szervezetek, egyesületek annak a lehetőségét, hogy évről évre találkozzanak – mondta Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere. – Városunkban a nyári összejövetelnek, eszmecserének, közös főzésnek már hagyománya van. Ebben a rohanó világunkban szükség is van egy kicsit lassítani és időt fordítani egymásra. Ez a nap most csak a civilekről szólt.

Horváth Zoltán kiemelte, a városvezetés számára fontos a civilek lehetőségekhez mérten történő támogatása, hiszen nélkülük nem lenne pezsgő élet a városban. Felidézte, idén júliusban bírálták el a 2024. évi civil alap pályázati felhívására beérkezett igényeket. A 12 helyi szervezet, egyesület között mintegy 3 millió forintot osztottak ki.

– Annak idején, jó pár évvel ezelőtt a tűzoltók kezdeményezték, hogy legyen egy olyan nap amikor összejöhetnek a civiljeink – idézte fel a kezdeteket Kovács Balázs, a Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság megbízott parancsnoka.

– A főzőverseny mellett kocsifecskendő bemutatót is tartottunk, színesítve a napot. Sok olyan csepregi van, aki több egyesületnek is tagja, ám a többiek nem biztos, hogy tudják, mi történik a másik szervezetnél. Átbeszéltük az évet, mindenki elmondhatta, mit szeretne a hátrelévő hónapokban.

A jó hangulatú napon több, mint ötvenen gyűltek össze. Ott voltak mások mellett horgászok, a Farkas Sándor Egylet, a Férfi Dalkör tagjai, a borosgazdák és természetesen a borhölgyek is. Vendégek érkeztek még a burgenlandi alsóőri (Unterwart) tűzoltóktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában