Besegítettek

2024.08.26. 20:00

Diákok a séi önkormányzatnál: jó pénzkeresési lehetőség volt

Ha kellett sátrat építettek és tombolát árultak, besegítettek az irodai tennivalókban, vagy éppen virágágyást kapáltak - nyolc diák kapott munkát a séi önkormányzatnál az országos diákmunka-programban.

Cseh-Egyed Bernadett

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Jól összeszokott csapatként fogad bennünket a négy lány és négy fiú a séi önkormányzat épületében. Vidámak és tettre készek. A diákok az utolsó napjaikat töltik itt munkával, a gyerkőcfesztivállal járó feladatokon már túl vannak.  

Nyolc diák kapott munkát a séi önkormányzatnál.
Nyolc diák kapott munkát a séi önkormányzatnál. Középen Nagy Róbert polgármester
Fotó: © Cseh Gábor

Sokat segítettek az elmúlt három hétben, szó nélkül mindent megcsináltak: részt vettek a sátrak felállításában, támogatói jegyet és tombolát árultak. Örülünk, hogy itt voltak a fiatalok, önkormányzatunk előre számol a diákmunka-program nyújtotta lehetőséggel augusztusban, idén minden eddiginél több főt sikerült alkalmaznunk – mondta lapunknak Nagy Róbert polgármester. Hozzátette: a fesztivállal járó tennivalókon túl a temető- és a virágágyások rendbetételélében, a csapadékvíz-elvezető árkok tisztításában, és egyéb irodai feladatok során is jól jött a sok szorgos kéz. 

A fiatalok egyöntetűen azt mondták: nagyon jó pénzkeresési lehetőség volt ez számukra, máshol alacsonyabbak az órabérek. A séi Nagy Barnabás arról mesélt: külön öröm számára, hogy helyben kapott munkát. Még nem tudja mire költi a fizetését, de a plusz bevétel mindig jól jön. Simon Soma szólt arról is, jó csapattá kovácsolódtak a három hét alatt, szívesen jött dolgozni. 

Korábban lapunk is beszámolt róla, idén legalább 255 diák nyári foglalkoztatását támogatna a kormányhivatal Vas vármegyében, erre mintegy 51 millió forint áll rendelkezésre.  

Az országos programba programba 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban éppen nem álló, és vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező diákok jelentkezhettek. A támogatásokat önkormányzatok, és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban és erdőgazdálkodásban működő vállalkozások hívhatták le, a Vas Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. Havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként bruttó 244 500 forint vehető figyelembe, míg a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200 100 forint.   

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában