Öröm

2024.08.13. 17:00

Ismét szárnyalhat a Chernel-kert légpuskával meglőtt gólyája

A fehér gólyát még június végén lőtték meg: a légpuska lövedéke a combjába fúródott. A madár a kőszegi Chernel-kertben lábadozott hetekig. Miután felépült, szabadon engedték.

Gombos Kálmán

Forrás: Őrségi Nemzeti Park

A gólya az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó Madárvédelmi Mentőközpontban, a kőszegi Chernel-kertben látta meg a napvilágot, egy ott élő, de önálló életre már képtelen gólyapár fészkében. A fiatal gólya kijárhatott a környékre, egy ilyen alkalommal érhette a lövés – ahogy arról lapunk is beszámolt.

gólya
Ismét szárnyalhat a légpuskával meglőtt gólya
Forrás: Őrségi Nemzeti Park 

Valószínűleg egy háztetőn pihent éppen, amikor valaki az udvarból rálőtt június végén. A nemzetipark-igazgatóság akkor megtette a feljelentést, a sérült gólya pedig – az állatorvosi vizsgálat után – visszatért szülőhelyére lábadozni. Szerencsére öt hét alatt teljesen rendbe jött, így gondozói augusztus elején szabadon engedték, hogy megkezdhesse önálló, és remélhetőleg, szép hosszú életét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában