Helyi közélet

2024.08.04. 12:41

Gyurátz Réka búcsúzott az olimpiától - Másodszor jutott ki (Frissítve!)

A szombathelyi Dobó SE női kalapácsvetőjének a párizsi olimpián a vasárnapi selejtezőn izgulhattunk.

Tömböly Ágnes

Gyurátz Réka a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi kalapácsvetésének selejtezõjében a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 4-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Vasárnap a magyarok közül Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében volt érdekelt, délután Molnár Attila is bemutatkozik 400 méteren, majd 20.30-tól következik a férfi kalapácsvetés döntője a szombathelyi Halász Bencével.

Gyurátz Réka
Másodszor jutott ki az ötkarikás játékokra a szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Gyurátz Réka
Fotó: MW-archív/Koncz Márton

Gyurátz Réka búcsúzott a párizsi olimpiától, nem jutott tovább a selejtezőből,  mindjárt jövünk a részletekkel. 

 

Gyurátz Réka összesítésben a 30. helyen végzett

A szombathelyi Dobó SE atlétája idei legjobbjával, a 69,63 méterrel a 30. volt a 32-es mezőnyben. A fináléhoz szükséges szintet 73 méterben határozták meg, vagy a legjobb 12 jutott tovább. Gyurátznak a 73 méterhez egyéni csúcsot (72,70 m) kellett volna javítani - számolt be a távirati iroda.

A 2022-es Eb-n hetedik kalapácsvető az idei, római kontinensbajnokságon bekerült a döntőbe, ahol a 12. helyen végzett. Világbajnokságon még nem sikerült a fináléba jutnia, a tokiói játékokon pedig 26. helyen végzett.   

A Stade de France-ban a selejtező B csoportjában szerepelt a 28 éves versenyző, akinek első kísérlete érvénytelen volt. Második dobása a hálót súrolva 64,77 méter lett, harmadikra nem tudott javítani, és 63,86-tal búcsúzott. Összesítésben a 30. helyen végzett.

Németh Zsolt mesteredző Gyurátz Réka harmadik kísérlete után láthatóan csalódottan ingatta fejét.  

A délutáni programban a magyarok közül Molnár Attila fut 400 méteren, majd 20.30 órától következik a férfi kalapácsvetés döntője Halász Bencével. 


 Frissítve: Gyurátz Réka így nyilatkozott

Nyilván jobb eredményre számítottam. Nagy szívfájdalom, hogy az első dobásom szektoron kívül volt, a második és harmadik pedig hozzáért a hálóhoz. Így nem derült ki az, hogy milyen állapotban vagyok

- nyilatkozott az MTI-nek Gyurátz Réka, aki szerint 68-69, akár 70 méteres dobásra is képes lett volna az edzések alapján. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában