Összefoglaló

2024.08.12. 20:03

Hétfői hírösszefoglalónkban: Hazatértek az olimpikonok, vádat emeltek a férfi ellen, aki bíróra támadt egy vasi meccsen, késes támadás Londonban

Hétfői összefoglalónkban a sporthírek kerültek előtérbe. Olvashat arról, hogy hazatértek olimpikonjaink, majd arról is, hogy vádat emelt a Körmendi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki egy futball mérkőzésen támadt a bíróra. Beszámoltunk a londoni késes támadásról, s arról is, hogy már Amerikában készülnek küldetésükre a magyar űrhajósok.

Vaol.hu

A szombathelyi Halász Bence is a gépen utazott

Fotó: Czeglédi Zsolt

Hétfőn délután hazaért az aranygép magyar olimpikonjainkkal a fedélzeten. A landolást követően a sportolók - köztük Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE olimpiai ezüstérmes nehézatlétája - a Puskás Aréna szoborparkja felé vették az irányt.

Lendvai Ferenc, szombathelyi képviselő Párizsban szurkolt az ötkarikás játékokon
Fotó: VN/Facebook

Szívet melengető fotókkal és sorokkal tudatta Lendvai Ferenc, Szombathely önkormányzati képviselője, hogy személyen szurkolt a magyaroknak a 2024-es ötkarikás játékokon, Párizsban.  

S ha már sport: a Körmendi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint idén áprilisban a Vas vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság keretében rendezett mérkőzésen a hazai csapat kapusa volt, és miután a fiát a játékvezető egy szabálytalanság miatt kiállította, a megvádolt férfi kirohant a kapuból, reklamált a bírói döntés miatt, majd amikor ezért sárga lapot kapott, mindkét kezével állon ütötte a játékvezetőt, aki a földre esett. A további részletekről itt írtunk. 

Még a rajt előtt visszalépnek: a jáki Közéleti Fórum közösségi csoportban megjelent bejegyzésben a település sportegyesületének elnöke arról tájékoztat, hogy az előzetesen a vármegyei II. osztályba nevező Jáki SzSE még a bajnokság rajtja előtt visszalépteti a felnőtt és U19-es csapatát. A bejegyzésre dr. Tóth Ernő polgármester is reagált. 

Változik a forgalmi rend a 86-os főúton

Javítják az útburkolatot a 86-os főúton, Balogunyom település jáki csomópontja és a szombathelyi Körmendi úti körforgalom között végez útkarbantartási munkálatokat a Magyar Közút augusztus 13-ától 15-éig. A munkavégzés idején a Körmend felől érkező járművek nem hajthatnak be a 86-os főút érintett szakaszára. A Szombathely felől közlekedők zavartalanul haladhatnak a 86-os főúton sebességkorlátozás mellett. A forgalomkorlátozás a VOLÁNBUSZ Zrt. járatait és a megkülönböztető jelzést használó járművek útvonalát nem befolyásolja. 

Késes támadás Londonban 

Egy 34 éves nő és egy 11 éves lány megsebesült hétfőn Londonban, miután egy férfi késsel rájuk támadt – közölte a brit főváros rendőrsége. A közlemény szerint a főváros központjában, a Leicester Square-en elkövetett támadás két áldozatát kórházba kellett szállítani. A 34 éves nő könnyebb sebesüléseket szenvedett, a 11 éves lány viszont tartósabb kórházi ápolásra szorul, de nincs életveszélyes állapotban.

Már az USA-ban készülnek a magyar űrhajósok

Már Amerikában készülnek küldetésükre a magyar űrhajósok. Peggy Whitson tapasztalt asztronauta vezetésével megkezdődött a magyar űrhajós és tartalékosának felkészítése az Ax–4 misszióra – tudatta közösségi oldalán a HUNOR – Magyar űrhajós program.

A kiképzés első napján a küldetéssel kapcsolatos legfontosabb információk hangzottak el. Bemutatkoztak az Axiom Space különböző szervezeti egységeinek szakemberei, akik nemcsak a tréning során, hanem a felbocsátás alatt is az űrhajósok munkáját segítik majd – írják a posztban, amelyet a Magyar Nemzet szúrt ki.

Maximumon a Perseidák. Óránként akár száz hullócsillagot is láthatunk az éjszaka. Máról holnapra  virradóra van a legnagyobb esélyünk arra, hogy hullócsillagot lássunk. Vajon a kívánságaink is teljesülnek?

Mindent megtesznek. Továbbra is az életéért küzd a vépi balesetben megsérült kislány.

 

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában