Pecások

2024.08.26. 18:00

Itt a horgászapplikáció: jelentős lépés a teljes digitalizáció irányába

Folytatva az elmúlt esztendők digitális fejlesztéseit, MOHOSZ most a horgászok további kényelmét célzó és egyben a jelen kor elvárásainak megfelelő HORGÁSZ applikációját indította el. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-on és a Google Play Áruházon keresztül is.

Vaol.hu

A horgászapplikációba a MOHOSZ / horgaszjegy.hu oldalon a horgász regisztrációhoz eddig használt felhasználó névvel és jelszóval lehet belépni. Amennyiben a horgász esetleg nem ismeri, elfelejtette a korábban általa megadott belépési adatait, illetve kérdése merülne fel az applikáció használatával kapcsolatban, kérjük, hogy keresse fel a MOHOSZ Központi Ügyfélszolgálati Irodáját a +36 1 445-0555 telefonszámon vagy a https://tudastar.horinfo.hu/ oldalon található chat alkalmazáson keresztül.

Már elérhető a horgászapplikáció
Már elérhető a horgászapplikáció

A HORGÁSZ applikáció segítségével az ellenőrzés is jóval egyszerűbbé válik. A „Horgász okmánytárca” modulban megjelenő okmányokat a jövőben a horgász már nem lesz köteles magánál tartani. 

A horgászapplikáció azonban még nem alkalmas a fogások rögzítésére, így az állami fogási napló digitalizációjáig azt még magánál kell tartani minden horgásznak, és abban kell vezetni a horgászattal töltött napok, illetve a kifogott és megtartani kívánt halak számát. 

Az okmánytárca tartalmazza továbbá az a Magyar Horgászkártya digitális változatát, az állami horgászjegy és a kiváltott területi horgászjegyek azonosító adatait. Az applikáció a jövőben egyedülálló módon, hitelesen igazolja az állami horgászvizsga vagy az azzal egyenértékű korábbi horgászvizsga meglétét magyar és angol nyelven egyaránt, illetve bekerült az okmánytárcába az érvényes versenyzői engedély is.

Egyszerűsödik a területi horgászjegyek online vásárlásának lehetősége is. Az applikáció segítségével a térkép- és listanézet segítségével könnyen felfedezhetővé válik Magyarország több mint 1000 nyilvántartott, horgászszervezeti halgazdálkodási hasznosítású vízterülete, valamint azok horgászati és egyes horgászturisztikai szolgáltatásai. Egy gombnyomással elérhetőek a „Korlátozás alá vont területek” is, melyek egy szintén interaktív térkép formájában az egész ország területére vonatkozóan biztosítottak.

A HORGÁSZ applikáció „Postafiók” modulja alkalmas arra is, hogy valamennyi horgász közvetlen értesítést kapjon a fontos hírekről, jogszabályi változásokról vagy éppen az aktuális adminisztratív határidőkről.

A tervek szerint az applikációtovábbi horgászbarát funkciókkal bővül.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában