Horvát nyelvű szentmisével

2024.08.08. 17:02

Horvát Kulturális Nap lesz szombaton Bükfürdőn

A 22. Horvát Kulturális Nap lesz augusztus 10-én, szombaton Bükfürdőn, a Termál téren Bük Város Nemzetiségi önkormányzata és a Vas Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat rendezésében.

Merklin Tímea

Forrás: Bük Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata

A Horvát Kulturális Nap programja 15 órakor horvát nyelvű szentmisével kezdődik a Termál téri ökumenikus kápolnában; bemutatja: Németh Antal gyémántmisés kanonok (Kópháza), dr. Szalai Gábor atya (Bük) és Dumovits István plébániai kormányzó (Horvátzsidány). 16 órakor kezdődik a zenés felvonulás az ökumenikus kápolnától a Termál térre. A horvát nap kulturális műsora 16.45-től látható művészeti csoportok részvételével. A rendezvényt megnyitja: Popovits Ferencné, Bük Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak elnöke és dr. Németh Sándor Bük város polgármestere. Ünnepi beszédet mond: Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke és Hergovich Vince, a Magyarországi Gradistyei Horvátok Egyesülete elnöke. 

A Horvát Kulturális Napon fellépnek: Danica Horvát Énekkar (Bük), Durdice Horvát Vegyeskar (Szombathely), Cakavci Horvát Kulturális Egyesület Néptánccsoport (Horvátzsidány), Zidanski Tamburasi Tamburazenekar (Horvátzsidány), Peruska Marija Horvát Énekkar (Horvátzsidány), Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Kórus, Biser Horvát Nemzetiségi Néptánccsoport (Dusnok).

A vacsora 18.45-kor kezdődik, 19 órától 24 óráig bál lesz a Pinka Band zenekarral. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában