Kiállítás

2024.08.06. 16:00

Huszár Ildikó festő mutatkozott be Szombathelyen

A Kilences kávézóban ünnepélyes keretek között nyílt meg az amatőr festőművész kiállítása. Huszár Ildikó tárlatát Tersztyánszky Krisztina méltatta.

Gombos Kálmán

Tersztyánszky Krisztina és Huszár Ildikó a tárlatnyitón

Fotó: Unger Tamás

Hangulatok, érzések, gondolatok címmel nyílt meg Huszár Ildikó amatőr festőművész kiállítása a Kilences kávézóban. 

Huszár Ildikó
Huszár Ildikó Hangulatok, gondolatok, érzések című kiállítását Tersztyánszky Krisztina nyitotta meg 

Ezért különlegesek Huszár Ildikó alkotásai 

Ahogy a pénteki megnyitón elhangzott: Huszár Ildikó művei egészen különlegesek, mint ahogy a történetük is. Már nyugdíjasként, hetvenévesen kezdett el alkotni. Bár jobb kezes, mégis ballal fest, és kizárólag télen. Kezdetben kizárólag másolatok készítésével próbálkozott, de úgy érezte, ennél több van őbenne, mégsem sikerült „még egy egyenes vonalat rajzolni sem”. A véletlen hozta a megoldást: ecsetek mosásakor véletlenül rádöbbent, hogy bal kézzel viszont remekül megy a dolog! És felrémlett: balkezes kislány volt, de – mint abban az időben megszokott volt – erőszakkal átnevelték a jobb kéz használatára. Ez meg is maradt máig – kivéve a festést.

Huszár Ildikó
Huszár Ildikó bár jobbkezes, alkotásait bal kézzel festi 
Fotó: Unger Tamás

A másolatok készítése után az ecsetet késekre cserélte, és speciális, 3D (három dimenziós) alkotásokat készít. A művek megtekinthetők a Kilences kávézóban egészen a Karneválig, és meg is vásárolhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában