Fejlesztés

2024.08.30. 15:23

Kétszázhúsz szoba megújult, látványlift épült – Két és félmilliárdos fejlesztés a sárvári Spirit hotelben

Jobb minőségű szolgáltatást kapnak a vendégek: megújult 220 szoba, az exkluzív panorámaliftek és a finn szauna. Pénteken sajtótájékoztatón ismertették a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a Spirit hotelben megvalósult nagyszabású beruházás eredményeit.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

A hotel dísztermében Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója emlékeztetett: a beruházás részben a Covid idejében folyt. Majd számokkal szolgált, az év első hét hónapjának eredményeivel. A tavalyi rekordévhez képest közel 11 százalékkal több vendéget fogadott Magyarország: a január-júliusi időszakban átléptük a 25 millió vendégéjszakát a haza szálláshelyeken, ami 6 százalékos többletet jelent. Ezen belül a Bük-Sárvár turisztikai térség a nemzetközi utazók térképén a harmadik legnépszerűbb turisztikai térség volt. Eladható a termék, vonzza a külföldieket, mondta, majd Sárvárra fókuszált: a csaknem 350 ezer vendégéjszakával a kilencedik legkeresettebb úti cél volt. Ezen belül a gyógy- és wellness fürdő a bevételi rangsorban az ország összes létesítménye közül a hatodik helyen áll. A turisztikai csúcsszervezet vezérigazgatója kiemelte: a fürdőváros az idén 12 százalékkal több vendéget fogadott, akik tavalyhoz képest 9 százalékkal több éjszakát töltöttek a szálláshelyeken – ezzel Sárvár az országos átlag felett teljesített bővülésben. A szállodák tekintetében további jó hírnek nevezte, hogy Sárvár hoteljei júliusban összesen 7 százalékkal több vendéget fogadtak, és 3 százalékkal több vendégéjszakával büszkélkedhetnek tavalyhoz képest. A hazai vendégek közül is több mint 6 százalékkal többen választották a település szállodáit a pihenésre. Az előző év júliusához képest a vendégéjszakák tekintetében szintén 7 százalékos a bővülés a szállodákat nézve. Mindez, mint mondta, azt mutatja, hogy a minőségi szolgáltatásokra igény van, érdemes beruházni és befektetni a nyugat-dunántúli térségben, ezen belül a fürdővárosokban. 

A Spirit tulajdonosainak külön megköszönte, hogy két éve belevágtak több mint 220 szoba felújításába és a wellness szolgáltatások fejlesztésébe. – Szükség van a minőségi kikapcsolódást nyújtó prémium szolgáltatásra – a kihasználtsági adatok, a vendégek elégedettsége ezt mutatja – fogalmazott, és szálloda sikerét a teljes magyar turizmus sikerének is nevezte. 

További országos adatokat is hozott: 454 projekt valósult meg, Sárváron közel 200 turisztikai fejlesztés történt, köztük a Spirit Hotel Thermal Spa beruházása is, amelyhez kormányzati forrás járult hozzá. 

Müller-Pápai Zsuzsa, a hotel stratégiai igazgatója ismertette a projekt részleteit: szállodájuk 2020-ban csatlakozott az akkor meghirdetett Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 5 csillagos minősítéssel rendelkező szállodák fejlesztése programjához. A szálloda 270 szobájából 220 szoba teljes belsőépítészeti felújítását, a látványliftek megújítását és a finn szauna bővítését célozták meg. Az akkor másfél milliárd forintos büdzsére kalkulált pályázatot sikeresen teljesítették: közel 500 millió forint kormányzati támogatási összeget kaptak. A végül 2,5 milliárdból megvalósult fejlesztés szükségességét úgy indokolta: a 2008-ban nyílt hotel szobái megértek a felújításra, ha a szálloda továbbra is versenyben akart maradni. Ehhez évek óta tudatosan tervezett pénzügyi stratégiai is tartozott – a szükséges önerőt így tudták biztosítani. Végeredményként innovatív belsőépítészeti megoldások születtek két budapesti tervezőiroda elgondolásai alapján. Szolgáltatásbővítéssel is készültek a vendégeknek: javul az alvásminőségük az elektroszmog-csökkentett, illetve -mentesített szobák révén. Az igazgató végül a kivitelezőt méltatta: a működő szállodában megfeszített munka folyt. Négy ütemben zárták le a részeket, hogy a lehető legkevésbé zavarják a vendégeket a pihenésben. 

Müller-Pápai Zsuzsa utalt rá, tervezik még a kert és a spa részlegen a masszázshelyiségek megújítását is. Ahhoz, hogy szállodájuk az élvonalban maradjon, folyamatos szinten tartásra és innovatív csapatra van szükség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában