Keddi hírösszefoglaló

2024.08.20. 20:46

Krausz Ferenc vette át a Magyar Szent István Rendet, Vas vármegye díszpolgára Esztergályos Jenő, brutális állatkínzás a szomszéd vármegyében

Az augusztus 20-ai ünnepi órákat tragédiák is beárnyékolták: brutális állatkínzás a szomszéd vármegyében, s videó készült a tapolcai tragédiáról. Krausz Ferenc vette át a Magyar Szent István Rendet, Vas vármegye új díszpolgárát is köszönthettük.

Vaol.hu

Augusztus 20. - Krausz Ferenc vette át a Magyar Szent István Rendet

Fotó: Bruzák Noémi

A babusgatós kenyér és a nemzeti színű szalag találkozása – Szombathely legújabb pékségében sütöttük ki az újkenyeret. Ünnepi híreink között: Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus kitüntetése is szerepel.

Krausz Ferenc
Soproni Attila pékmester, a Babusgatós Pékműhely vezetője és fia, Soproni Kornél
Forrás: Unger Tamás

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus vette át kedden a Magyar Szent István Rendet az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Sulyok Tamás köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.

KRAUSZ Ferenc
Augusztus 20. - Krausz Ferenc vette át a Magyar Szent István Rendet
Fotó: Bruzák Noémi

Ünnepi körképünkben: sárvári városfesztivál és folklórünnep, Vas vármegye új díszpolgára, Esztergályos Jenő, Bebes István átadta a stafétát dr. Szabó Barnának Körmenden, valamint elismerések sora vármegyeszerte. 

Egy őrjöngő férfi verte szét a kedd reggel Szombathelyről Budapestre tartó Savaria InterCity egyik wc-ajtaját. 

Száz méterről zuhantak le, szörnyethaltak: videó a tapolcai tragédiáról. 

Brutális állatkínzás a szomszéd vármegyében: Tizenhárom szervezet, nyolcvanegy élő kutya és két élő rackajuh, valamint huszonegy kutyatetem a mélyhűtőben. Külföldi állatkínzó, többéves probléma... 

Vármegyei II.: nagyot meccselt a Rábatótfalu és a Telekes, magabiztos Sé, Nádasd - Nyolc góllal nyitott a Gyöngyöshermán.

Mozgalmasra sikeredett a hétvége a Tófürdőn: belefért a két napos programba szépségverseny, exatlonverseny és az erős emberek csatája – utóbbiban nagy "meccset" vívtak a medicin roller és a felvőtámasz vasi, szombathelyi legjobbjai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában