Szent Domonkos ünnepén

2024.08.08. 18:30

Ma megkezdődik a Domonkos Nyári Egyetem Vasváron

Augusztus 8-án, Szent Domonkos ünnepén, vagyis ma kezdődik Vasváron a IV. Domonkos Nyári Egyetem, melynek témája a „hivatás-küldetés”.

Merklin Tímea

Forrás: Domonkos Nyári egyetem

Ma este 7 órakor a vasvári plébániatemplomban a domonkos atyák mondanak ünnepi szentmisét Szent Domonkos és Aquinói Szent Tamás Tiszteletére.

Holnap és szombaton pedig reggel fél nyolckor lesz zsolozsma és szentmise, vasárnap az egyetem résztvevői bekapcsolódnak a vasvári búcsúi ünnepségekbe. Az nyári
egyetem programja részben nyilvános: augusztus 9-én, pénteken este 18.órától Frenyó Zoltán filozófus tart előadást a Békeházban (Vasvár, Kossuth u. 10.) a
keresztény hivatásról, szombaton délelőtt 10 órától a Zarándokszállás közösségi termében (Vasvár, Kossuth u. 1.) Szabó Bertalan domonkos atya beszél a keresztény ember szabadságáról, délután 15.00 órától pedig Paksa Balázs filmkritikus elmélkedik a zene, a hit és a hivatás kapcsolatáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában