Friss és jókedvű

2024.08.28. 15:00

Mariska nénit köszöntötték Jákon 90. születésnapján

Molnár Jánosné Marics Máriaként látta meg a napvilágot Jákon 1934. augusztus 12-én, Marics Gyula és Udvardi Mária gyermekeként. Édesapja erdészként dolgozott, egy időben a jáki apát mellett, a plébánia épületében, majd az apáti házaknál is laktak.

Gombos Kálmán

Férje Molnár János (1930-1985) az Állami Gazdaságnál dolgozott. Házasságukból két lányuk született: Katalin és Erika. Dobos Kati néni munkásságát közelről láthatták a jákiak: nagyon sokan fordultak meg a szárnyai alatt, mint jáki általános iskolás gyerekek. Erika lánya Székesfehérváron futott be hasonlóan szép pedagógiai pályát. Mariska néni méltán büszke mindkettőjükre!

Négy unokája és hét dédunokája született. Úgy is szólítják a családban: Dédi. Mariska néni sokat járta a falut és a környéket: a meteorológiai szolgálatnak és a statisztikai hivatalnak végzett adatgyűjtést. Emellett szabást és varrást is vállalt, a Singer varrógép most is az étkezőben áll.

Mariska néni friss és jókedvű, vidáman és szívesen mesél a falu régi életéről, a külföldi és belföldi utazások élményeiről. Követi a világ híreit, tájékozott. Tartalmas, szép életet él mind a mai napig és mindenkit biztosított arról, hogy nem is fogja elhagyni magát. 

Isten éltesse Mariska néni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában