Továbbterjedtek a lángok

2024.08.09. 16:27

Megszegte a tűzgyújtási tilalmat, csúnya vége lett

Tűzgyújtási tilalom ellenére gyújtott tüzet egy lakó Csákánydoroszlóban, a tűz továbbterjedt, a lángok közel háromszáz négyzetméteren pusztítottak.

Vaol.hu

Egy csákánydoroszlói lakos a tűzgyújtási tilalom ellenére kezdett növényi hulladék égetésébe, amely váratlan következményekkel járt. A helyszín a Csaba József utcában található építési telek volt, ahol a lángok hamar átterjedtek a környező száraz aljnövényzetre, és közel háromszáz négyzetméteren pusztítottak - tudtuk meg a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldaláról. 

A tűzhöz a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését. Az egység vízsugarakkal és kéziszerszámokkal sikeresen eloltotta a tüzet, megakadályozva egy esetleges nagyobb katasztrófa kialakulását.

A tűzoltók a helyszínen felhívták az égetést végző személy figyelmét a tűzgyújtási tilalom idején életben lévő szabályok szigorú betartására, hangsúlyozva, hogy a tilalom célja az ilyen és ehhez hasonló veszélyes helyzetek megelőzése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában