Szimbóluma mindennek

2024.08.31. 10:22

Ott voltunk az Asztalkő Fesztivál megnyitóján – A nagyszínpadon a Csík Zenekar muzsikált - fotók

Pénteken kora este Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök tartott szentmisét a velemi Szent Vid kápolnában a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar közreműködésével. Lenn a faluban, az autóbusz-fordulóban felállított nagyszínpadon fél 9-kor a Csík Zenekar koncertjét hallhatták-nézhették akár kivetőről is a látogatók, akik egyre csak gyűltek a langyos augusztusi estén.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

A két program között Kőszeghegyalja művészeti, gasztronómiai és zenei fesztiváljának megnyitóján Varga Albin mutatta be a fesztivál fő szervezőit és az érintett települések polgármestereit. Ott volt Banga Anikó, Bozsok polgármestere; Tóth Szabolcs, Cák polgármestere; Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke; Bakos László, Velem polgármestere; dr. Zalán Gábor jegyző; Maxim László, a kőszegi rendőrkapitányság vezetője és a fesztivál megálmodója, dr. Balázsy Péter vármegyei jegyző, a Kőszeghegyaljáért Egyesület elnöke. 

– Egy ekkora érdeklődésre számot tartó rendezvényt mindenképpen érdemes folytatni – fogalmazta meg a II. Asztalkő Fesztiválon dr. Kondora Bálint. Mint mondta, a vármegyében kiemelt feladatuknak tekintették az elmúlt időszakban a kőszeghegyaljai települések fejlesztését. A felújított Stirling-villa és környéke ennek egy ékköve. 

 

Annak, hogy tartalommal, élettel teljen meg, és hogy a fesztivált megrendezzék, dr. Balázsy Péter volt az ötletadója. Utóbbi reményét fejezte ki: a velemi buszfordulóról már vasiak ezreinek a fesztivál nagyszínpada jut eszébe. – Mindannyiunk közös álma volt, hogy a Kőszeghegyalján minőségi szórakozási formákat tudjunk teremteni. Az Asztalkő Fesztivál szimbóluma mindennek: a három nap lehetőséget ad arra, hogy a Kőszegi-hegység, a települések természeti szépségét, épített örökségét meg tudjuk mutatni az ideérkezőknek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában