Már a 16.

2024.08.29. 07:00

Répcementi Tűzoltó Kupa: taroltak a répcelaki tűzoltók

A nicki sportpályán gyűltek össze a répcementi önkéntes tűzoltók, hogy egy tűzoltó kupán mérjék össze ügyességüket és gyorsaságukat a múlt hétvégén. Idén 16. alkalommal került megrendezésre a Répcementi Tűzoltó Kupa.

Polgár Patrícia

Versenylázban a répcementi tűzoltók

Forrás: VN/Winkler Krisztina

A Répcementi Tűzoltó Kupa megnyitóján a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte a felsorakozott csapatokat. Az ezredes megköszönte az indulóknak a felkészülést, felhívta a figyelmet a verseny során a balesetek megelőzésére és jó megmérettetést kívánva nyitotta meg a tizenhatodik viadalt – közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A kupán tíz csapat, köztük egy női, hat férfi és három ifjú tűzoltó közösség mérkőzött meg. A beszámolóból kiderül: a forróság ellenére is mindenki a legjobb tudása szerint bizonyított a megmérettetésen. A cél egy volt: a legjobbnak járó díj bezsebelése. A kupa feladatai között staféta váltófutás és kismotorfecskendő szerelés szerepelt.

A legjobbaknak járó díjakat a főzőverseny eredményeinek ismertetésével egy időben adták át. A díjátadón részt vett Kovács András, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke is, aki beszédében elismerően szólt a látott versengésről. Az elnök megköszönte továbbá a tűzoltók munkáját, akik magas színvonalon dolgoznak, önkéntesen. A férfiak kategóriájában harmadik helyen Csáfordjánosfa, második helyen Répceszemere csapata végzett, a legjobbnak járó díjat Répcelak tűzoltói vehették át. Különdíjban részesült Répcelak női csapata és a rábakecöli férfi csapat. Ifjúsági kategóriában három répcelaki csoport mérte össze tudását, a legügyesebbek a Titánok elnevezésű kistűzoltók lettek. A főzőversenyen a dobogó harmadik fokára Beled állhatott fel, második Csáfordjánosfa, míg első Répceszemere csapata lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában