Közlekedés

2024.08.19. 07:00

Sárvár: polgármesteri tájékoztatás a Sótonyi úti körforgalomról

Régóta tervezik a Sótonyi úti körforgalom megépítését Sárváron. Korábban arról írtunk, a TOP plusz programból valósulhat meg a beruházás. Kondora István polgármester szombaton Facebook-bejegyzésben adott tájékoztatást a projektről.

Vaol.hu

Kondora István polgármester

Fotó: Benkő Sándor

„A bejelentéskor a körfogalommal kapcsolatos támogatói döntés megszületett a TOP plusz programban. Az EU egy ezt követő döntése miatt, miszerint fejlett járásokban nem támogatnak útfejlesztéseket (így később, az EU-val történő megegyezés esetén sem fizetik ki), a megvalósítás ellehetetlenült. A támogatás tehát megvolt, a feltételek utólagos, fairnek aligha nevezhető módosítása miatt új helyzet alakult ki” – tudatta a polgármester, aki kitért arra is: kormányzati forrást kell bevonniuk a megvalósítás érdekében. A projekt egyik fele, az útnak a Tesco és a kereszteződés közötti szakasza, már így épült meg, a körfogalom tervezésére irányuló közbeszerzést pedig újra kiírták. Utóbbiról Ágh Péter államtitkár a napokban tájékoztatta a városvezetőt. Forrást kell még találni a kivitelezésre is, azután indulhat az építkezés. „Az ügy tehát jó úton van! A Hegyközség és a város közlekedési kapcsolatainak javítását célzó fejlesztések közül a kerékpárút, az útpálya megújítása után már csak a körforgalom ügye van hátra, melyre ebben a ciklusban szeretnénk pontot tenni” – húzta alá Kondora István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában