Hétvégi program

2024.08.08. 10:00

Vasárnap újraéled a búcsú hagyománya Sorokpolányban

A hagyományok szeretete és a régi idők varázsa visszatér Sorokpolányba vasárnap, ugyanis búcsút szervez az önkormányzat a helyi Polányi Presszó udvarán. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, hogy újra átélhessék vagy először megtapasztalhassák a hamisíthatatlan búcsúi hangulatot.

Csabai Bernadett

A gyermekek számára különleges meglepetésekkel készülnek a szervezők. Reggel 9 órától körhinta, vattacukor, popcorn, édesség sátor, játéksátor és héliumos lufi várja a legkisebbeket. A sorokpolányi és a sorkikápolnai gyerekek számára a körhinta egész nap ingyenes. Ahogy egy jó búcsúban szokás, vásári árusokkal is lehet majd találkozni bőven, akiknél egyedi portékákat és finomságokat lehet beszerezni.

Mező Gáborné polgármester és a Polányi Presszó tulajdonosa így invitálja a környékbelieket a búcsúra
Mező Gáborné polgármester és a Polányi Presszó tulajdonosa így invitálja a környékbelieket a búcsúra.
Fotó: Mező Gábor

Délután három órakor kezdődik majd Sorokpolány és Sorkikápolna búcsúi szentmiséje a sorokpolányi Nagyboldogasszony templomban. Az esti program pedig a Polányi Presszó nagytermében folytatódik, ahol 20 órától éjfélig búcsúi bál várja a vendégeket Németh László zenéjével. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában