Hagyományokhoz hűen

2024.08.27. 14:06

Vezessük el a fiatalokat a forráshoz - tanévnyitó a Szombathelyi Egyházmegyében

A hagyományokhoz hűen tanévnyitó szentmisét tartottak az egyházmegyei fenntartású oktatási-nevelési intézmények dolgozóinak. Ezúttal Celldömölkre várták a pedagógusokat.

Vaol.hu

Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága igazgatója köszöntötte a tanévnyitó szentmisén megjelenteket, majd dr. Székely János megyéspüspök átadta a Szent Gellért-díj Ezüst fokozatát Földes Tihamérnak, a szombathelyi Boldog Brenner János Kollégium munkatársának. 

Dr. Székely János megyéspüspök átadta a Szent Gellért-díj Ezüst fokozatát Földes Tihamérnak a tanévnyitó szentmisén
Dr. Székely János megyéspüspök átadta a Szent Gellért-díj Ezüst fokozatát Földes Tihamérnak a tanévnyitó szentmisén
Fotó: martinus.hu

Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes a „Boldogabb családokért” – Családi Életre Nevelés (CSÉN)  szakmai felelőse  mutatta be a  programot, amelyet több egyházmegyei intézményben is ismernek és alkalmaznak. A legfontosabb cél az alapvető emberi értékek mentén történő szemléletformálás - olvasható a martinus.hu beszámolójában. 

Vezessük el a fiatalokat a forráshoz - ezt kérte a pedagógusoktól szentbeszédben dr. Székely János megyéspüspök. Kifejtette: a pedagógusok életének van egy titokzatos, égő csipkebokra, amikor megsejtették küldetésüket, embereket neveljenek, hogy segítsék a fiatalokat a  szellemük, lelkük fejlődésében és odavezessék őket Istenhez. Senki nem adhatja azt, amije nincs: ha nincs a lelkünkben élő tűz, akkor nem tudjuk a gyermekeknek átadni ezt, mondta szentbeszédében Székely János, aki néhány gondolatot is megfogalmazott hogyan tudnak a pedagógusok visszanyúlni a forráshoz, hogyan tudnak belőle meríteni és másokat is odavezetni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában