Helyi értékek nyomában

2024.08.29. 09:00

Városnéző séták lesznek ismét Szentgotthárdon

Helyi értékek nyomába eredhet, aki részt vesz a kora őszi eseményeken. Városnéző sétákon mutatják be az érdeklődőknek a rejtett vagy kevésbé ismert látnivalókat.

Gombos Kálmán

Balra Kiss Gábor főépítész – ő lesz a szeptemberi első séta vezetője

Fotó: Szendi Péter

Szentgotthárdon évek óta népszerűek a városnéző alkalmak. A korábbi sikereken felbuzdulva, ezen az őszön is folytatják a sorozatot a szervezők. Ezeken a sétákon mindig tematikusan, egy-egy értékkörre fókuszálva járják be a kisváros utcáit, tereit. Azokat a helyeket, amiket esetleg nap mint nap bejárunk, de talán sejtésünk sincs, milyen különleges vagy izgalmas értékek előtt haladunk el…

Városnéző séták témái:

Szeptember tizedikén délután öt órakor lesz „A mai városkép és -szerkezetkialakulásának nyomában” című alkalom, amit Kiss Gábor főépítész vezet (találkozó a templom előtt). Szeptember 19-én szintén ötkor Katona Beáta pedagógus vezeti a „Rejtett múlt” sétát, ami a helyi zsidó temetőt és történetét mutatja be (találkozás a Makkhetesnél). Október harmadikán ötkor pedig Horváth Zsuzsanna pedagógus vezetésével megtudhatjuk, hol laktak a város nevezetes személyei (találkozás a templomnál).

A programsorozat a MURABA Európai Területi Társulás (ETT) és a Szentgotthárdi Honismereti Klub közös szervezésében történik. A részvétel mindig ingyenes, a séták hossza körülbelül egy – másfél óra lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában