Vádemelés

2024.08.12. 07:53

Vas vármegyei focimeccsen történt: kiállították a fiát, mire a kapus apuka kirohant a kapuból és leütötte a bírót

Vaol.hu

Forrás: Pexels

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Körmendi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint idén áprilisban a Vas vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság keretében rendezett mérkőzésen a hazai csapat kapusa volt, és miután a fiát a játékvezető egy szabálytalanság miatt kiállította, a megvádolt férfi kirohant a kapuból, reklamált a bírói döntés miatt, majd amikor ezért sárga lapot kapott, mindkét kezével állon ütötte a játékvezetőt, aki a földre esett.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

VN-információ:

Az eset az április 21-én rendezett Máriaújfalui SE - HSE Vasalja mérkőzésen történt. A találkozót egyébként a Vasalja nyerte meg 7-4-re - de ugye a házigazda a 72. perctől kettős emberhátrányban futballozott...

A Máriaújfalu vétkes futballistáját a Fegyelmi Bizottság három évre "meszelte el", egészen pontosan 2027 április 21-ig tiltotta el a játéktól. Mivel egy rutinos labdarúgóról van szó, elképzelhető, hogy ezzel véget is ért a pályafutása...

Tehát összegezve: a meccsen esett 11 gól, öt piros és két sárga lap, a játékvezető pedig a földre került - mozgalmas találkozót láthattak a szurkolók!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában