Lesz program bőven!

2024.08.06. 19:22

Savaria Karnevál, Mosolytáska akció, Kutya-gazdi hasonmás verseny – augusztusban sem pihennek a vasi civilek

Kedden reggel megtartották az idei év nyolcadik Civil Sajtóreggelijét a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodájában, melyen a civil szervezetek augusztusi eseményei kerültek fókuszba.

Csabai Bernadett

Dr. Asbóth Mária és Varga Gábor a civil sajtóreggelin

Forrás: Unger Tamás

A vasi civilek eseményét Kelemen László, a Magyar Média- és Információs Központ intézményvezetője nyitotta meg, aki az UMIZ augusztus-szeptemberi projektjeit ismertette. Mint mondta, hét új könyvük jelenik meg a közlejövőben, köztük négy gyerekkötet. A Savaria Karneválon is ott lesznek ezekkel a könyvekkel és színes gyerekprogramokkal. 

Augusztusban sem pihennek a vasi civilek
Augusztusban sem pihennek a vasi civilek
Forrás: Unger Tamás

Adománygyűjtéssel is készülnek a vasi civilek


Dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szombathelyi Csoportjának vezetője bemutatta az „Ajándékozz Te is mosolytáskát!” elnevezésű kezdeményezést. A program keretében a kinőtt iskolatáskák újrahasznosítására és rászoruló gyermekek megajándékozására kerül sor. Mint elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi telephelyén, a Margaréta út 1. szám alatt gyűjtik az iskolatáskákat minden csütörtökön délelőtt 10 és 16 óra között. Augusztus 21-től szeptember 16-ig pedig az akcióban résztvevő iskolákba is bevihetjük az adományunkat.

Felhívta továbbá a figyelmet, hogy augusztus 21. és 24. között 10 órától 18 óráig a szombathelyi Intersparban gyűjtenek tanszereket, legyen az tornazsák, írószer, mappa, vagy hátizsák. Kiemelte, olyan tárgyakat adományozzunk, amelyet a saját gyermekünknek is szívesen odaadnánk.

A Pannon Kutyasport Egyesület elnöke, Varga Gábor, a Hobbi Kutyák Szépségversenyének részleteiről számolt be, amely augusztus 11-én az Ó-Ebergényi Vigasságok keretében rendeznek meg. Több kategóriában is nevezhetőek a négylábúak, értékes nyeremények találnak gazdára és újdonság idén a kutya-gazdi hasonmás verseny, amire már most több jelentkezés érkezett. 

A Civil Sajtóreggeli programját Katona Péter, a Sakura Egyesület elnöke folytatta: a Karneváli Várostúrák programját mutatta be, amely a Savaria Karnevál ideje alatt, augusztus 24-én kerül sor. A túrák a Parkerdőből indulnak különböző távokon, így minden korosztály számára lehetőséget nyújtanak a részvételre.

Végül, Sohajda Zsuzsanna, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. programszervezője bemutatta a Civil- és Életmódudvar programját, amely a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál részeként, augusztus 22–24. között várja a látogatókat. A program célja, hogy bemutassa, hogyan élünk itt, Savariában 2024-ben, közösségi élményekkel, játékokkal, zenével és tánccal fűszerezve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában