A jó kenyér titka

2024.09.17. 10:00

A legfinomabb kenyerek - Ismét versenyeztek a kovászolók Csepregen

A IV. Csepregi Amatőr Kenyérsütő Versenyt az elmúlt szombaton tartották, amelynek ezúttal a kávéház és vinotéka adott otthont. A főszervező pedig Tájmelné Tóth Mária volt.

Horváth László

Együtt a nagy csapat, középen a főszervező, Tájmelné Tóth Mária

A 21 versenyző 25 minőségi munkáját a zsűri is elismerte. Az értékelés, valamint a nyertes kiválasztása rendkívül nehéz feladat volt.

Vidáné Klári zsűrielnök értékelésében kiemelte, a jó kenyér készítésének folyamatában legfontosabb a kovász nevelés, etetés. Azaz a babusgatás.

A IV. Csepregi Amatőr Kenyérsütő Verseny győztese Sütő Zsuzsanna lett, aki 2 darab kenyérrel érkezett a rendezvényre. A fődíj egy dagasztógép volt, melyet Tájmel Tamás az egyik csepregi vállalkozás ügyvezetője ajánlott fel.

A második helyet Eberhardtné Anikó szerezte meg, míg a harmadik helyezett Bánhidi Petra lett. Ők ajándékcsomagot kaptak.

A különdíjat Ávár Viktória, Szijj Krisztina, Lugossi Nikolett, Póczáné Erzsébet és Drimmer Anna vette át.

A rendezvényen Pék Ildikó, Maximovics Veronika és Tájmel Péterné Brigi segédkezett. A zsűri tagjai Vidáné Klári, Molnár Tünde és Kóta András voltak, az önkormányzatot Kótai József képviselte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában