Rózsával köszöntötték

2024.09.14. 10:00

Anyatejes Világnap: Sárváron köszönetet mondtak az édesanyáknak - fotók

Sárvári édesanyákat köszöntöttek pénteken délelőtt a Polgármesteri Hivatal Nagytermében. Az Anyatejes Világnap alkalmából megrendezett ünnepségen az édesanyákat rózsával köszöntötték, a kisgyermekeket pedig mondókás foglalkozás várta.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

Az Anyatejes Világnap kapcsán megtartott rendezvényen elsőként Hérincsné Illés Anikó vezető védőnő szólt a megjelent édesanyákhoz és gyermekeikhez, aki kiemelte, a világnap célja, hogy népszerűsítse a szoptatást, egyben felhívja a figyelmet: az anyatejben semmivel sem pótolható anyagok vannak jelen, amelyek védettséget nyújtanak a fertőzésekkel szemben és erősítik az immunrendszert. - A szoptatás a testi-lelki egészségre is jótékony hatással van, azonban nehéz, az anyai szervezetet igénybe vevő folyamat. Közben az anyaság legmeghittebb tevékenysége, szimbóluma is – hangzott el köszöntőjében.

- Ma már fel kell hívni az anyatejes táplálás fontosságára figyelmet – szólt dr. Máhr Tivadar alpolgármester, majd azt is hozzátette: köszönettel tartozunk valamennyi édesanyának, aki fontosnak tartja az anyatejes táplálást. Az ünnepségen egyébként részt vett az alpolgármester párja és kislánya is.

Szavait Dr. Horváth Magdolna gyermekorvos köszöntője követte, aki elmondta: az anyatejre nagy szüksége van minden gyermeknek, hiszen, bár a tápszerek között vannak olyanok, amelyekben szintén megtalálhatók a szükséges tápanyagok, ám a tápszer mindig ugyanaz – az anyatejjel ellentétben nem tud alkalmazkodni a gyerekek igényeihez. Kiemelte ezen kívül a szoptatás során, az anya és gyermeke között létrejövő kapcsolat, a pszichére gyakorolt jótékony hatását is.

Ezt követően a sárvári önkormányzat nevében dr. Máhr Tivadar egy-egy szál rózsát adott át az édesanyáknak, a gyermekek pedig a védőnőktől kaptak ajándékokat.

Végezetül Ódorné Hatos Viktória tartott mondókás foglalkozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában