Tájékoztatás

2024.09.15. 14:43

Mintegy 600 vasi háztartásban részlegesen vagy teljesen szünetel az áramellátás

Vámos Zoltán főispán, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke videóbejegyzésben adott tájékoztatást a vasi helyzetről. Délelőtt több, mint 1000 vasi háztartásban részlegesen vagy teljesen szünetelt áramellátás - tudtuk meg. Délutánra javult a helyzet.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Nehéz éjszakájuk volt a katasztrófaévdőknek. A vármegyében több, mint 60 helyen kellett beavatkozniuk döntően műszaki mentési munkák, fakidőlések kapcsán - tájékoztatott Vámos Zoltán főispán, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke a Vas Vármegyei Kormányhivatal közösségi oldalán. 

Több mint ezer háztartásban részlegesen vagy teljesen szünetel az áramellátás. Az a jó hír, hogy az e-on munkatársai megerősített szolgálattal folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán

 - ismertette a vasárnap délelőtti adatokat Vámos Zoltán, aki megköszönte a katasztrófavédők, az áramszolgáltató és a vízügy munkatársainak munkáját is, emellett pedig a lakosság türelmét és együttműködését. Információink szerint vasárnap 14 óra magasságában mintegy 600 vasi háztartást érintett a probléma. 

Jó hírek Szentgotthárdról

A vízügyi előrejelzések szerint mind Szentgotthárdnál, mind Körmendnél a Rába tetőzése várhatóan nem éri el majd a harmadfokú vízügyi készültségi szintet, hanem másdfoknál megáll. A szakemberek előrejelzése szerint az az utánpótlás sem fog megérkezni a tetőzésre, ami ezt befolyásolhatná. Mind Szentgotthárdnál mind Körmendnél biztonságban levonul az árhullám - mondta el Vámos Zoltán.   

A teljes videót itt megnézheti. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában