Egyeztetések

2024.09.14. 08:42

Árvízvédelmi készültség Vasban: A legrosszabb forgatókönyvre is felkészültek a szakemberek - videóval

Mint arról tegnap írtunk: a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság operatív munkacsoportja pénteken ülésezett a Megyeházán. A legrosszabb forgatókönyvre is felkészültek a szakemberek.

Tömböly Ágnes

Fotó: Szendi Péter

"Ahogy Bognár tábornok úr fogalmazott, mit nem adtunk volna néhány nappal ezelőtt Kenyeri-Csönge térségében ezért az esőért" - mondta pénteken délután Vámos Zoltán főispán, a Vas Vármegyei Terület Védelmi Bizottság elnöke, aki az operatív munkacsoport ülését követően lapunknak is nyilatkozott a Megyeházán. A Vas vármegyei árvízvédelmi készültséggel kapcsolatosan elmondta: 

A pénteki operatív megbeszélésnek az volt a célja, hogy a katasztrófavédelem, a magyar közút, a rendőrség, az E-ON és a védelmi bizottság, valamint a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereivel egyeztettük óráinkat. Kicseréltük az egyes társszerveknél lévő információkat, illetve az érintett képviselők beszámoltak az eddig megvalósult előkészületekről. Ez azt jelenti, hogy az ügyeleti rendszert megerősítették, a katasztrófavédelem értesítette azokat a polgármestereket, akik a Rába, vagy a Rába vízgyűjtő területén a kisebb vízfolyások miatt érintettek lehetnek, illetve értesítették az egyes tűzoltó egyesületeket, mentőcsoportokat. Olyan mértékű eszköz kapacitást rendeltünk el, amellyel valószínűleg hatékonyan kezelhető az esetleges árvízi helyzet 

- fogalmazott Vámos Zoltán. 

Árvízvédelmi készültség
A Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság operatív munkacsoportjának pénteki ülése a Megyeházán
Fotó: Cseh Gábor

A kormányhivatal közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésben arra is kitért: a legrosszabb forgatókönyvre is felkészültek a szakemberek. További részletek a videóban! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában