Program

3 órája

Autómentes felvonulás volt Sárvár Környezetvédelmi Napján

Ismét Környezetvédelmi Napot tartottak Sárváron. A program leglátványosabb és leginkább figyelemfelkeltő eleme az autómentes felvonulás volt.

Polgár Patrícia

A Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület szeptember 21-én tartotta meg hagyományos Környezetvédelmi Napját – számol be a Sárvár Lendületben. Mint írják, a program reggel kerékpártúrával indult, ami során az ikervári vízerőművet látogatták meg a résztvevők, ahol a vízerőmű részéről szakszerű, mindenre kiterjedő komplex körbevezetést kaptak az érdeklődők, és olyan a működéssel kapcsolatos dolgokat is megismerhettek, amit a könyvekben nem olvashatnak.

Autómentes felvonulást tartottak Sárváron, a Környezetvédelmi Napon.
Autómentes felvonulást tartottak Sárváron, a Környezetvédelmi Napon.
Fotó: Mogyoróssy Csongor

Délután szakmai előadásokkal folytatódott a rendezvény, Bolláné Jakab Barbara népi gyógyító, aromaterapeuta előadását hallgathatták meg, aki megismertette az érdeklődőket az öko- tisztítószerek és háztartás rejtelmeivel. Czibók Tamás hulladékgazdálkodási technológus a kiskerti komposztálás témakörét járta körül. Ekkor tartották meg a Mutasd a komposzt-halmod verseny eredményhirdetését is. Az első helyezett Tischler Balázs lett, a többi résztvevő pedig oklevélben részesült.

Az autómentes napi felvonulás a Tinódi gimnázium parkolójából indult - végig a Batthyány úton - diákok, pedagógusok, szülők, civilek közreműködésével.

Dr. Nagy László szakszerű vezetésével, közös sétával ért véget a rendezvény a Sárvári Arborétumban az árnyas, több száz éves fák lombjai alatt.

A rendezvényt idén Sárvár Váron Önkormányzata, a Flex, a Sárvári Rendőrkapitányság és Sárvár Város Polgárőr Egyesülete támogatta.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában