VN-információ

2024.09.04. 14:10

Bezárnak a Savaria Plaza éttermei és fodrászata - Egy hónapot kaptak, hogy új helyet keressenek

A múlt hónap végén értesítették a Savaria Plaza több, a felső szinten található üzlet tulajdonosát, hogy szeptember végével felbontják a bérleti szerződésüket. Úgy értesültünk, hogy a bezárt éttermek és a fodrászat helyén edzőterem nyílik.

Polgár Patrícia

Bezárnak a Savaria Plaza üzletei

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Információink szerint szeptember végéig az emeleten található valamennyi étterem, valamint a fodrászat bezár és az emeleti vécék is megszűnnek, edzőterem nyílik a helyükön.

Megkeresésünkre az egyik üzlet tulajdonosa elmondta: a felmondást nem személyesen, hanem e-mail-ben kapták meg, nyolc-tíz napja. Az állt benne, hogy egy hónapjuk van arra, hogy kiköltözzenek. Mint mondta, elfogadták a döntést és egy kapcsolat révén  hamarosan meg tudják nyitni egy új helyen az üzletüket, azt azonban hozzátette: biztos benne, hogy nem mindenki olyan szerencsés, mint ők, egy hónap nagyon kevés idő.

Azt is elmondta, nem érzi korrektnek ezt az eljárásmódot, de nem tiltakoznak ellene, hiszen a pláza részéről azzal védhető a döntés, hogy előfordult: késedelmesen rendezték a számlájukat, azóta azonban minden tartozásukat rendezték. Sőt  előfordult, hogy a csúszás oka az volt, hogy nem kaptak időben számlát.

Megjegyezte: szomorú dolog, hogy olyan üzleteket zárnak be, amelyek a hátukon vitték a plázát. Több üzlet komoly befektetéseket is véghezvitt, amik így mennek a levesbe.

Kérdéseinkkel megkerestük a Savaria Plaza igazgatóját is, amint megérkezik a válasza, cikkünket frissítjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában