Alkotás

2024.09.08. 08:00

Egy újabb fémszobor „páváskodik” Bucsuban - fotók

Elkészült Szabó Gábor lakatosmester legújabb alkotása, ami egy faágon ücsörgő pávát ábrázol, így most már enyhe túlzással élve egy mini, fémből készült állatkert látható a bucsui ház udvarán

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Cseh Gábor

A tavasz elején tett látogatásunkkor még „csak” egy fémből készült szárnyaló sast, egy éppen pihenő oroszlánt és egy legelészni készülő szarvast tudott mutatni nekünk a mester, aki már jó pár gyönyörű virágot és egy sárkányt ábrázoló kerti fémsütőt is készített a munkája során keletkezett hulladékból, „leeső” fémmaradékból. Most viszont legújabb büszkeségét, egy kisebb faágon ücsörgő pávát mutatott meg nekünk nagy büszkén az amatőr fémszobrász.

- Február végén már azért megvolt egy-két részlete az új fémszobornak. Korábban volt már egy sas, és mivel a páva egy nagyon esztétikus madár, ezért lett ez a legújabb alkotás. Most is munka után tudtam vele foglalkozni, mivel ez továbbra is csak a hobbim. Szerettem volna a farktollazatát és a fejdíszét szépen kidolgozni, mivel azok a legszebb részei – idézte fel az alkotás folyamatát Szabó Gábor, aki nagyjából hat hónap alatt készítette el a legújabb fémszobrát. Hozzátette: ezúttal is nagy öröme telt a munka valamennyi fázisában.

- Egy pár hete került ki a páva az udvarunkba, és már eddig is nagyon sokan megnézték. Örülök annak, ha tetszik a gyerekeknek és a felnőtteknek is. Ez egy kedves visszajelzés a számomra, hogy szép dolgok kerülnek ki a kezem alól. Amellett pedig kikapcsol, pihentet ez a tevékenység. Ráadásul most megrendelésre is készítek egy szobrot. Így a hobbi és a munka egybeesik – fogalmazott a lakatosmester, aki most is több tervet dédelget magában. Elmondása szerint egy ágaskodó ló lenne a következő, kedvtelésből elkészített szobra. A tervek, a részletek most kezdenek összeállni a fejében.

- Ez azért egy nagyobb lélegzetvételű dolog lenne, mert nagyobb, akár életnagyságú méretben gondolkodok. Persze ehhez jóval több anyagra lesz majd szükség, mint a korábbi fémszobroknál. Amúgy nálam minden a munka közben alakul, formálódik – zárta szavait a lassan országos ismertségnek örvendő bucsui lakatosmester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában