Ünnepség

2024.09.04. 16:31

Az egyetem új polgárai - Tanévnyitó ünnepséget tartottak az ELTE SEK-en - fotók

Az AGORA Savaria Mozi nagyterme adott helyet az elsőéves hallgatók számára rendezett ünnepségnek. Az egyetemi éveiket most megkezdők köszöntésén kívül jubileumi diplomákat is átadtak.

Gombos Kálmán

Forrás: Unger Tamás

Az egyetemi oktatók és dolgozók nevében Prof. Dr. Borhy László akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora köszöntötte a gólyákat. Örömét fejezte ki, hogy évek óta emelkedik a Savaria Egyetemi Központ hallgatóinak száma, azaz, az intézmény egyre népszerűbb. Nagy mértékben, 55 százalékkal nőtt például a pedagógusképzésben részt vevők száma. Az egyetem folyamatosan törekedik arra, hogy megfeleljen az új generációk, valamit a társadalom és a gazdasági élet elvárásainak is. Az akadémiai évet ezzel megnyitotta, amit a hallgatók ünnepélyes fogadalomtétele követett, Lenkai Nóra rektori biztos vezetésével.

Egyetemi elismerések

Nemény András, Szombathely polgármestere is köszöntötte a város új lakóit, és azt kívánta nekik, hogy érezzék itt jól magukat egyetemi éveik alatt. Minden hallgató kezet fogott a rektorral, majd a jubileumi diplomák (rubin-, vas- és arany oklevelek) átadása követett: ezeket 70, 65 és 50 éve végzettek vehettek át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában