A sikertörténet folytatódik

2 órája

ELTE: szerződést írtak alá a szombathelyi duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnercégekkel

Ma rendezték meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi duális gépészmérnöki képzés vállalati partnerei és az új hallgatók közötti, ünnepélyes szerződésaláírást. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ B épület aulájában gyűltek össze az első évesek, az oktatók és a partnercégek képviselői.

Merklin Tímea

Fotó: Merklin Tímea

Köszöntőjében Dr. Kozsik Tamás, az ELTE Informatikai Kar dékánja arról beszélt, hogy egy kaland kezdődik most a hallgatók és az oktatók számára is, nagyon izgalmas évek következnek. Köszönetet mondott a városnak a támogatásért és a cégeknek, hogy a duális képzéshez szükséges együttműködést velük meg lehet valósítani. 

ELTE
Az Ames Hungária Kft. részéről Bogdán-Boda Edina HR-vezető és első éves hallgatójuk, Angyalosi Mátyás írt alá szerződést ma délelőtt az ELTE SEK B épületi aulájában tartott ünnepélyes eseményen
Fotó: Merklin Tímea

Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa is köszönetét fejezte ki a képzésben érintettek számára, és kifejtette: az egyetem nem csak a tanulmányok, hanem a közösségépítés tere is; a mostani hallgatók hosszú távon olyan világot építhetnek, ahol a technológia szolgálja az embert.

 Prof. Dr. Kollár László, az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézetének igazgatója kiemelte: ebben a félévben nyolcvannyolcan folytatnak duális tanulmányokat náluk az elsősöket is beleértve. Amint megtudtuk: most több olyan hallgatót is maguk között üdvözölhetnek, akik elvégezték már az alapszakot és most folytatják tanulmányaikat.

Majthényi László, Vas Vármegyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: több mint tíz éve indult el a gépészmérnöki képzés Szombathelyen, elmondható, hogy már hagyománya van. Köszönetet mondott mindazoknak is, akik részt vettek a képzés előkészítésében, kidolgozásában, létrehozásában és megvalósításában; a hallgatóknak, akik a duális képzéssel járó plusz feladatokat vállalják; valamint a cégeknek, akik a piaci és a saját igényeiket szeretnék kielégíteni.

 Dr. Telek Miklós, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója felidézte: dr. Puskás Tivadar polgármester munkatársaként kísérhette figyelemmel a duális gépészmérnöki képzés indulását; 2013-ban kötötték azt a szerződést, ami lefektette e sikertörténet alapját. Az országban egyedülálló duális képzés született, amelynek során a hallgatók nem csak a szerződött cég, hanem a többi vállalat technológiáit is megismerik. 

Dr. László Győző, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere azzal fordult a hallgatókhoz, hogy jó döntést hoztak: Szombathely élhető város, szocializációs és szórakozási szempontból is. Arra kérte a fiatalokat, hogy a diploma megszerzése és a családalapítás után – bármerre járnak a világban – vigyék Szombathely és a képzés jó hírét. 

 Takács Balázs, TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója azt kívánta, hogy a hallgatók a cégeknél megszerzett szakmai tudást aztán majd náluk kamatoztassák. A következő három év alkalmas lesz arra is, hogy a munkához való megfelelő hozzáállást, a kitartást, a szorgalmat is megtanulják. 

ELTE
A TDK Hungary Components Kft. részéről Takács Balázs ügyvezető igazgató és első éves hallgatójuk, Takács Bonifác Barnabás írt alá szerződést ünnepélyesen az ELTE SEK-en tartott rendezvényen
Fotó: Merklin Tímea

Az ünnepélyes aláíráson részt vettek a szerződő partnercégek: 

  • az Ames Hungária Kft., 
  • a BPW Hungária Kft., 
  • az Opel Szentgotthárd Kft.,
  •  a Schaeffler Savaria Kft., 
  • a TDK Hungary Components Kft. 
  •  

Az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet újabb együttműködése

Ezután az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet és a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. írt alá együttműködési szerződést.

ELTE
Dr. Kozsik Tamás, az ELTE Informatikai Kar dékánja és Szövényi-Lux Márton, a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója együttműködési megállapodást írtak alá 
Fotó: Merklin Tímea

Végül átadták a TDK Hungary Components Kft. jóvoltából a Savaria Műszaki Intézet (B épület) második emeletén kialakított „hallgatói sarkot”, ahol kényelmesen lehet tölteni az időt az előadások között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában