Program

2024.09.05. 15:49

Értéknap, falunap és „apátiak találkozója” is lesz Gencsapátiban

Idén is megszervezik Gencsapátiban az Értéknapot, ami egyben falunap és Apáti települések országos találkozója is lesz.

Polgár Patrícia

A szombati igen tartalmas programot 13 órakor a Gencsapáti ízei főzőversennyel indul, az együtt főzésre baráti társaságok, családok, közösségek, civil szervezetek jelentkezhettek. 15 órától a rendezvénysátorban színpadi programokat tekinthet meg a közönség. Közreműködnek Gencsapáti intézményei és népművészeti csoportjai: a Gyöngyöskert Óvoda Tudorka csoportja, a Csicsergő és Boróka együttesek, a Gencsapáti Félnótás Férfi Népdalkör, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Boglya Népzenei Együttes. Őket követi a színpadon 16.15-től Katavics Enikő énekes. 17 órakor köszöntik az Apáti településekről érkezetteket, majd kihirdetik a főzőverseny eredményeit. Ugyancsak 17 órakor kezdődik a Gencsapáti-Pecöli örgefiúk mérkőzés. Közben „Dottóval a helyi értékek mentén" bemutatják a vendégeknek Gencsapátit. 17.45-től koncertet ad a Big Mouse Band, 19.30-tól a Káosz Rock együttes koncertezik, 21 órakor pedig a sztárfellépő, Vastag Csaba érkezik a színpadra élő koncertjével. 

Az értéknap zárását követően hajnali 2 óráig mulatság követi, ami alatt Robi&Lili szolgáltatja a talpalávalót.

A programok ideje alatt 14-19 óráig népi játszóház, apátiak értékasztalai, kézműves vásár, póni lovaglás és -hintózás, borterasz és büfé várja az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában