Iskolakezdés

2024.09.02. 13:07

Eszmények nélkül nem lehet élni – Tanévnyitó a vépi iskolában - fotók

Tizennégy osztállyal, 261 tanulóval, köztük sok első osztályossal indul a tanév a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Utóbbiak bemutatásával kezdődött az ünnepség – a nyolcadikosok kíséretében zenére vonultak be és foglaltak helyet a kicsik a sportpályán elhelyezett padokon.

Tóth Katalin

Tanévnyitó Vépen

Forrás: Tóth Kata

Molnár Krisztina igazgató köszöntötte az egybegyűlt gyerekeket, szülőket, kollégáit és a vendégeket. 

– Az idei tanév mottója: „Eszmények nélkül nem lehet élni.” Ez az egyszerű, de mély gondolat vezethet bennünket végig a következő hónapok során. Az eszmények azok az elérendő célok, amelyek irányt mutatnak az életben, és amelyekért érdemes küzdeni – fogalmazott. Majd az olimpiai játékok szellemiségét hozta példaként, ami hasonló gondolatokra épül.

A folytatásban az iskola minden dolgozója nevében köszönetet mondott Kovács Péter polgármesternek, amiért sok éven keresztül lelkiismeretes városvezetőként, emberként segítette az iskola működését.

Az évnyitón Ágoston Andrea igazgatóhelyettes tájékoztatott a 2024-2025-ös tanév statisztikájáról, és köszönte meg a szülői közösség tagjainak és néhány tanulójuknak, hogy segítségükre voltak nyáron az iskola szépítésében, a tantermek felújításában.

Búcsúzásként egy idézettel kívánt mindenkinek sikereket, kitartást: ”Egy maratont lehetetlen elveszíteni. Minden egyes ember, aki lefutja, győztes.” 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában