Sok intézményben hétfőn volt az évnyitó is

2024.09.02. 20:00

Évnyitó hőségben: országszerte mintegy 1,5 millió gyermek számára csengettek be hétfőn - fotók

Az országban mintegy 1,5 millió gyermek számára kezdődött meg a 2024/2025-ös tanév hétfőn. A legtöbb vasi intézményben az első tanítási napon tartották az évnyitót.

Vaol.hu

Tizennégy osztállyal, 261 tanulóval indul a tanév Vépen a Hatos-iskolában. Az első osztályosok bemutatásával kezdődött hétfőn reggel az évnyitó ünnepség – a nyolcadikosok kíséretében zenére vonultak be és foglaltak helyet a sportpályán elhelyezett padokon. Molnár Krisztina igazgató köszöntötte az egybegyűlt gyerekeket, szülőket, kollégáit és a vendégeket. – Az idei tanév mottója: „Eszmények nélkül nem lehet élni.” Ez az egyszerű, de mély gondolat vezethet bennünket végig a következő hónapok során. Az eszmények azok az elérendő célok, amelyek irányt mutatnak az életben, és amelyekért érdemes küzdeni – fogalmazott. 

Évnyitó az Oladi Általános Iskolában
Évnyitó az Oladi Általános Iskolában
Fotó: CSG

Sok intézményben hétfőn tartották az évnyitót

Ünneplő ruhába öltözött pedagógusok és gyermekek gyülekeztek az első órában az Oladi Általános Iskola aulájában hétfőn. A megszeppent arcú elsősöket a nagyok kézen fogva vezették a helyükre, a felsőbb évesek álmosan, boldogan üdvözölték egymást. A 3.a osztályosok énekes-verses műsora megalapozta a jó kedvet, majd Vaskóné Németh Anita igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, bemutatta az első és az ötödik évfolyam tanárait, és kitartást, szorgalmat, egészséget, örömteli pillanatokat kívánt tanároknak és diákoknak egyaránt. Az intézmény 21 osztályában 518 tanuló kezdi meg az új tanévet.  

A 45. tanév kezdődött meg hétfőn reggel a Dési Huber István Általános Iskolában. A diákok birtokba vehették a JustNature program keretében megújult iskolaudvart is, ahol többek között tanösvényt, magaságyásokat alakítottak ki, fákat, cserjéket ültettek. 

Rendhagyó módon nyári kánikulában kezdődött meg a tanév, a Vas Vármegyei Kormányhivatal közleményében arra figyelmeztet: az óvodába, iskolába visszatérve is figyeljünk arra, a gyermekek a szokásosnál több folyadékot igyanak, de lehetőleg ne fogyasszanak cukros, szénsavas italokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában