Fejlesztés

2024.09.14. 09:00

Ezúttal a Dévai utca újul meg Sárváron – Már tartanak a munkálatok

A felújítás szeptember 9-én kezdődött meg a Dévai utcában, önkormányzati forrásból.

Vaol.hu

Forrás: VN

Sárváron, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több utca újulhat meg saját forrásból. Tavasszal kezdődött el a Dévai utcai társasházakhoz bevezető utak és a csapadékvíz- elvezetés javítása. Az augusztusi rendkívüli képviselő-testületi ülésen biztosított forrást - tartalékai terhére - a sárvári önkormányzat a munkálatok folytatásához. Így szeptember 9-én megindulhatott a Dévai utca 1/a-1/c ingatlanok, valamint a 3. és 5. számú társasházak előtti bevezető utak felújítása. Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a helyszínen tájékozódott a kivitelezés állásáról, aki elmondta: új trend, hogy a vizeket nem elvezetik, hanem a helyszínen próbálják meg szikkasztani és hasznosítani, Most erre tesznek kísérletet – a rövid bekötőutak mellett a csapadékvíz elvezetés egy rövid szikkasztótestben fog megvalósulni.

Forrás: VN

A munkavégzés időtartama alatt a társasházakhoz tartozó garázsok és parkolók korlátozottan használhatók, ezért az önkormányzat kéri az oda érkezőktől, hogy a gépjárművekkel történő parkolást a Dévai és az Újsziget utcák környező, parkolásra alkalmas közterületein oldják meg. A kivitelezés befejezése október 7-ére várható.

Ezek mellett munkálatok kezdődtek az Eperjes és Ungvár utcák sarkán is, ahol a csapadékvíz-elvezetést korszerűsítik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában