Ismét indul az ösztöndíjas Net-Coach képzés

Októbertől ismét indul az ösztöndíjas Net-Coach képzés, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

MTI

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint az okoseszközök szolgáltatásai és a mesterséges intelligencia egyre nagyobb kihívást jelentenek diákoknak, szülőknek és tanároknak egyaránt. Kiemelték, hogy az NMHH és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Net-Coach program a magyar pedagógusokkal és más szakemberekkel összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskolásoknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és a digitális tér kihívásait. A kurzusra olyan pedagógusok, pszichológusok és más, az oktatási rendszerben tevékenykedő szakemberek jelentkezését várták, akik napi kapcsolatban állnak fiatalokkal. A megfelelően kiképzett specialisták kulcsszerepet játszanak abban, hogy a diákok, szülők és akár saját kollégáik is jobban eligazodjanak a gyorsan változó digitális környezetben.

Az NMHH szerint a képzés első évfolyama már sikeresen végzett, így ma már 30 net-coach dolgozik az ország különböző iskoláiban és intézményeiben. Az ő feladatuk előadásokkal, tanácsadással és konzultációkkal segíteni saját közösségüket az okoseszközök és a közösségi média tudatosabb és biztonságosabb használatában. A visszajelzések egyértelműen igazolták, hogy nagy szükség van a munkájukra, ezért az első év tapasztalatainak felhasználásával és beépítésével októberben elindul a képzés második évfolyama. A résztvevők a legkiválóbb szakértőktől sajátítják el az újmédia működésének minden részletét. A digitális világ kihívásaihoz fűződő tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelési készségeket is szereznek. A program külön hangsúlyt fektet arra, hogy a diákokhoz és a szülőkhöz egyaránt hatékonyan tudjanak szólni, és képesek legyenek őket szakszerű tanácsokkal is ellátni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában