Összefogás

2024.09.10. 07:00

Ismét összefogtak a csepregiek - 27 baba született a városban, értük nőnek az elültetett facsemeték

A jótékonysági családi napon a daganatos betegségben szenvedő Balikó Mirtill számára gyűltek az adományok. A csöngei tűz oltásában részt vevőknek szombaton 200 adag vacsorát szállítottak ki.

Horváth László

A hatéves Horváth-Pomázi Boldizsár segített Lili húga fájának elültetésében

Forrás: Dr. Tarsoly Ádám

- Minden szempontból jól sikerült az elmúlt szombati családi nap – kezdte az értékelést Horváth Zoltán, Csepeg polgármestere. – Nagy öröm volt, hogy amikor közzétettük a segítő felhívást a helyi vállalkozók és a lakosság felé, hogy akár anyagiakban, vagy a munkájuk révén járuljanak hozzá a rendezvény sikeréhez, nem volt kérdés, mindenki hozzáteszi a magáét. Büszke vagyok arra is, hogy ezen a rendezvényen is megmutatkozott, mekkora erőt tudunk felmutatni. A felajánlások a daganatos betegségben szenvedő Balikó Mirtill számára gyűltek. Ételeket készítettek a csepregi polgárőrök, a Csepregi Kovászolók, a Kemence barátok köre, egyéni vállalkozó, valamint az októberben hivatalba lépő roma önkormányzat új elnöke, Sárai Renáta is. A fizetés becsületkassza rendszerben működött. 

A családi nap fontos hagyománya a falültetés. 

– Kellenek azok az alkalmak, ahol a szülők találkozhatnak egymással – folytatta a polgármester. – Erre volt jó a szombat délután, amikor megoszthatták egymással az anyaság, apaság örömeit, bánatait. Minden évben készülünk arra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, őket számos játék várta. A Vas vármegyei önkormányzat jóvoltából tarthattuk meg a közlekedésbiztonsági napot.

 A Malomkertben az idén született 27 baba tiszteletére 5 fát ültettek el. A facsemeték értük nőnek. A munkából nemcsak a felnőttek, hanem a nagyobb testvérek is kivették a részüket. A hatéves Horváth-Pomázi Boldizsárnak idén született kistestvére, a fiú nagy erővel segített betemetni Lili fáját.

 A családi napon gondoltak azokra is, akik a csöngei tűz oltásában vettek részt. Domnánics Alajos önkormányzati képviselő szombaton este 200 adag vacsorát szállított le a tűzoltóknak.

 A csepregiek jóvoltából Mirtill javára 750 ezer forint gyűlt össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában