Helyi közélet

2024.09.12. 18:38

A hétvégi jelentős esőzésre figyelmezteti a vasi iskolákat dr. Maruzsa Zoltán

Értesüléseink szerint a vasi iskolákhoz levélben fordult a köznevelési államtitkár. A hétvégi jelentős esőzésre figyelmeztet.

Vaol.hu

Fotó: MTI

Az iskolaigazgatóknak címzett szeptember 12-i keltezésű e-mailben – információink szerint – a Hungaromet előrejelzésére hivatkozik dr. Maruzsa Zoltán. E szerint péntektől vasárnapig jelentős esőzés és erős szél várható Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas vármegyékben. 

jelentős esőzés
A Hungaromet előrejelzése szeptember 15-ére vasárnapra 
Forrás: VN/Hungaromet

Az igazgatókat arra kéri, tegyék meg a szükséges intézkedéseket a várható károk elkerülése vagy minimalizálása érdekében. Ne maradjanak nyitva az ablakok, ellenőrizzék a vízelvezetés lehetőségeit, a csatorna esetleges eltömődését hárítsák el, és tegyék meg helyben az ilyenkor szokásos intézkedéseket. Gépjármű fa alatt ne parkoljon. Ha indokolt, a hétvégén legyen, aki felügyel az épületre, ne hétfőn reggel szembesüljenek az esetleges problémákkal. 

Információnk szerint minden Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala vármegyei köznevelési intézmény igazgatója megkapta a figyelemfelhívó levelet. 

Csütörtökön az osztrák vasúttársaság (ÖBB) is adott ki tájékoztatást a következő napokra előrejelzett heves esőzések miatt: több vasútvonalon is szünetelhet a vonatforgalom Ausztriában. A részletekről itt olvashat. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában