Birtokba vették a fiatalok

2024.09.04. 10:00

Kipróbálnád? – Ilyen lett a kőszegi pumpapálya - fotók

Ünnepélyes átadó ugyan még nem volt, a kőszegi gyerekek és fiatalok azonban már hetek óta birtokba vették az új kerékpáros pumpapályát, melyet Kőszeg Város Önkormányzata építtetett a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárságának támogatásával – számolt be a város a közösségi oldalon.

Vaol.hu

Forrás: Facebook

Amint írják, a pálya kivitelezői a sikeres műszaki átadás után hetekkel ezelőtt levonultak a munkaterületről, így a pumpapálya a kihelyezett táblán olvasható szabályok betartása, különösen a kerékpáros védőfelszerelés (bukósisak) használata mellett minden további nélkül használható. Hozzáteszik még, hogy a pálya felügyelet nélkül üzemel, ezért az ott tartózkodó felnőtteket nyomatékosan kérik, hogy hívják fel a fiatalok figyelmét a szabályokra. Az önkormányzat megbízásából a pálya mellett ivókutat, majd pihenőhelyet alakítanak ki, illetve tervezik a pálya környékének tereprendezését, parkosítását is. Ezenkívül elkészültek a pumpapálya területét a Deák Ferenc utcával összekötő járda tervei.

Forrás: Facebook

A bejegyzést azzal zárják: Kőszeg egy minden szakmai szempontnak maximálisan megfelelő kerékpáros pumpapályával gazdagodott, mely a környezet további fejlesztése után akár nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lehet. Az ünnepélyes átadó szeptemberben várható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában