Bejegyzés

2024.09.12. 20:32

Miért áldott meg egy szombathelyi szórakozóhelyet? - Csány Péter atya válaszolt

Tiszta vizet öntött a pohárba.

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Csány Péter

Ahogy arról annak idején beszámoltunk, eladták az egykori Sylvester János nyomdát, aminek a helyén mára már többek között egy szórakozóhely is nyílt a nyár végén. Csány Péter atya bejegyzésében arról ír, hogy ő áldotta meg a helyet a nyitásakor. Mint ismeretes, a plébános tavaly augusztusban tartotta utolsó miséjét a Szt. Kvirin Szalézi templomban, mielőtt 14 év szombathelyi szolgálat után Óbudára szólította a kötelesség. 

És, hogy miért is áldott meg egy szombathelyi szórakozóhelyet? Ezt hosszasan fejtette ki közösségi oldalán:

1. Mert alapvetően támogatom a kilépő egyház stratégiáját - kezdte tételesen Csány Péter atya, majd így folytatta:

2. Mert ez alkalommal barátaim kérték. És egyetlen kérdésemmel világossá vált, hogy szándékuk tiszta, az áldáson tényleg Isten felszabadító erejét értik - ez alkalommal a fiatalok irányában.
3. Ők azok, akik egy korábbi szórakozóhely tulajdonosaként minimum hét olyan esketett páromnak kínáltak randihelyszínt, akik ma is együtt vannak. (Lám, létezik szolid szórakozás is.)
4. Felelősséget vállaltak a szórakozóhely tisztességes működtetéséért.
5. Projektjük által csodálatosan megújult a város egy 20 éve alvó, szunnyadó szellem-épülete, ami mindenképpen fejlesztő, pozitív fejlődés - olvasható a bejegyzésben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában